Gruparea de spărgători destructurată de polițiștii arădeni nu va mai putea da vreo lovitură prea curând pentru că Tribunalul Arad le-a prelungit durata arestului preventiv.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în dosarul nr. 185/P/2018 şi dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor: Loliș Ioan Nicolae; Drăgan Gabriel, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 20.10.2019, până la 18.11.2019, inclusiv. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare cu inculpaţii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 15.10. 2019”, se arată în soluția Tribunalului Arad.

Amintim că, în luna august, o grupare de infractori a fost anihilată de polițiștii din Arad. Indivizii foloseau o metodă ingenioasă de a bruia alarme și spărgeau seifuri. O grupare deosebit de periculoasă specializată în spargerea de seifuri, care a dat lovituri în Timișoara, Chișineu-Criș, Hălmăgel, Baia de Criș (județul Alba), Deva și Criscior (județul Hunedoara) a fost anihilată în urma unei operațiuni a polițiștilor de la Serviciul Investigații Criminale din Arad.

În perioada martie 2018-martie 2019 cei în cauză s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și ar fi săvârșit mai multe furturi din societăți comerciale și locuințe aparținând unor persoane fizice prin utilizarea de dispozitive de bruiaj a semnalului GSM emis de sistemele de alarmare și a unor instrumente special confecționate pentru deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor”, se arată în comunicatul IPJ Arad.

Prejudiciul creat până acum este de 630.000 lei. Din cei nouă suspecți, au fost găsiți, în timpul perchezițiilor, doar șase care au fost reținuți pentru 24 de ore, anchetatorii căutându-i pe ceilalți trei. Cei trei au fost arestați preventiv în lipsă, ei fiind în continuare căutați de polițiști. Din gruparea anihilată fac parte mai mulți timișoreni între care Ioan Loliș și Gabriel Drăgan. Aceștia au fost identificați și reținuți. În Timișoara, echipa de hoți a reușit să fure o casetă de valori cu câteva mii de euro în interior, după ce unul dintre hoți s-a urcat pe o frânghie.

Recomandările redacției