Spargere de 35 milioane Euro, în Arad !

0
381

 

 

 

Anunţul a fost făcut, în conferinţă de presă, de către primarul Gheoghe Falcă. Edilul ne-a comunicat că peste câteva săptămâni excavatoarele vor începe să spargă centrul, în cadrul celei mai vaste operaţiuni de reabilitare pe mai multe paliere. Vor fi executate lucrări de schimbare a reţelelor de canalizare-5 km, apă-7,1 Km şi termoficare-5,5 km. Toate, implicând spargerea drumurilor şi/sau trotuarelor, îngreunarea sau blocarea totală a circulaţiei pe segmente de străzi sau străzi, în centru, Vlaicu şi Iuliu Maniu. Ca să ne dăm seama de necesitatea acestor lucrări, care se vor întinde pe perioada a doi ani-2019 şi 2020, primarul ne-a oferit câteva repere istorice: Pe Bd. Revoluţiei canalizarea are venerabila vârstă de 110 ani, iar reţeaua de apă este din 1970; Canalizarea din Vlaicu datează din 1980, iar reţeaua de alimentare cu apă de pe Vlaicu, Maniu şi Renaşterii a fost făcută în 1970.

Doi ani de disconfort

Nu cred că mai este nevoie să explicăm prin ce se traduce” disconfortul “ suportat de către arădeni de-a lungul a doi ani- termenul pentru finalizarea tuturor lucrărilor, faţă de care primarul şi-a prezentat scuzele din capul locului. Desigur, cea mai mare problemă va fi circulaţia rutieră, care va fi dirjată în funcţie de zonele în care se va lucra.

Ce mai intră în megaproiect?

O mulţime de alte lucrări: reabilitarea Teatrului Clasic Ioan Slavici, reabilitarea a trei colegii, reabilitarea faţadelor unor clădiri de pe centru, pentru care deja există autorizaţie de construcţie, înlocuirea pavajelor trotuarelor cu dale din granit şi multe, multe altele. Primarul ne-a prezentat detailat costurile fiecărei lucrări, iar totalul este de 35 milioane euro, din care 10 sunt din fonduri proprii ale Primăriei, iar 25, din fonduri europene, pe diferite programe.Trebuie să precizăm, totuşi, că din aceste lucrări cele mai multe vor fi finalizate în acest an.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.