Specialiști chinezi, în vizită la Arad, cu prilejul inaugurării Centrului de Medicină Tradițională

0
595

În timp ce o delegație arădeană se află în China, specialiști chinezi în medicină tradițională și cercetare au venit la Arad, pentru inaugurarea primului centru de medicină tradițională chineză din România. Delegația chineză a fost primită la Consiliul Județean.

Delegația a fost formată din: Sun Qiuhua – președintele Universității Medicale Chineze Zhejiang a făcut parte și Zhang Jian, consilier al Ambasadei Chinei la București, aceștia fiind însoțiți din partea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad de către prof. univ. dr. Anca Hermenean, vice-Rector UVVG.

„Din 2016, de când am preluat mandatul de președinte al Consilului Județean, am văzut ca o prioritate dezvoltarea sistemului de sănătate din Județul Arad. În colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, partenerii noștri tradiționali în acest demers, am căutat în anii care au trecut, și o facem în continuare, să îmbunătățim și să diversificăm serviciile pe care le punem la dispoziția cetățenilor județului. În aceste demersuri intră și deschiderea unui centru pentru medicină tradițională chineză la Arad, obiectiv pe care iată, îl îndeplinim astăzi!”, a susținut Iustin Cionca, președinte al Consiliului Județean Arad.

Conducerea administrației județului s-a arătat interesată de medicina tradițională chineză încă din urmă cu trei ani, atunci când președintele Iustin Cionca a vizitat în cadrul unei delegații în China, 4 spitale și clinici în care era practicată această ramură a medicinii orientale.

Din 2017, în Arad a fost deschis la inițiativa Universității de Vest „Vasile Goldiș” un centru de medicină tradițională chineză, ce a permis studenților Universității din Arad să participe la specializări medicale, precum studenților chinezi ai Universității de Medicina Traditională Zejiang să ia parte schimburi de experiență  în cadrul a trei ediții Summer Camp. În aceste stagii de mobilitate, studenții români au fost obișnuiți cu practicile de medicină tradițională chineză, respectiv studenții chinezi cu practicile de recuperare medicală și medicină alternativă practicate în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.