sucOamenii au tendința să creadă că este sănătos să consume suc de fructe. Specialiștii britanici în sănătate atrag însă atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă sucurile de fructe vândute în magazine, subliniind că sunt atât de îndulcite încât nu mai pot fi considerate ca făcând parte din faimoasele ‘cinci porții de fructe și legume pe zi’.

Potrivit profesorului Susan Jebb de la Oxford, citată de 7sur7.be, anumite mărci de suc de portocale conțin tot atâta zahăr cât Coca Cola și ar trebui să fie impozitate în funcție de efectele potențial dezastruoase asupra sănătății consumatorilor.

Un suc de fructe din comerț conține o mare cantitate de zahăr natural, iar oamenii beau în cantități mari, convinși că le face bine. ‘Sucul de fructe nu este același lucru cu un fruct’, spune expertul menționat. O doză mică de suc de fructe conține, de exemplu, două lingurițe de zahăr și chiar mai mult, iar un pahar mare, cinci. O portocală întreagă are două lingurițe, dar are și multe fibre. Fructele sunt și hrănitoare, reducând tentația de a mânca altceva.

Prin urmare, între un suc și un fruct, este recomandabil să se aleagă întotdeauna fructul, încheie 7sur7.be.AGERPRES/

Recomandările redacției