DIICOT Arad a deschis o anchetă după ce fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Marius Neculcea, a depus o plângere în care a afirmat că bănuieşte că este interceptat ilegal. Totul, după ce magistratul a descoperit că autovehiculul său are un sistem suplimentar de transmitere a datelor, despre care spune că ar putea fi ilegale.
„Am descoperit echipament cu aspect de dispozitive de localizare şi receptare şi am formulat o plângere la DIICOT Arad. Nu am încă o suspiciune, dar aceste echipamente nu aveau, teoretic, ce să caute în autoturismul meu. Nu vreau să spun mai multe, am încredere în profesionalismul procurorilor DIICOT Arad. De-a lungul timpului am instrumentat dosare penale, dar nu pot să spun că am suspiciuni faţă de astfel de persoane”, a precizat Marius Neculcea, procuror.
Cazul este anchetat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, instituţie care aşteaptă expertiza Serviciului Ro­mân de Informaţii, pentru a se putea pronunţa în acest caz.

Recomandările redacției