Specializări noi pentru copiii cu nevoi speciale din Arad

0
387

 

În municipiu şi judeţ există mai multe şcoli şi licee cu program  adaptat copiilor cu nevoi speciale.  Consiliul Județean  finanțează o parte din activitatea acestor şcoli. De aceea, consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean de astăzi, reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ special liceal şi special postliceal din judeţul Arad pentru anul şcolar 2021-2022.

Investiția este, de fapt, în viitorul acestor copii. Sunt persoane cărora trebuie să le asigurăm șanse egale pentru a se putea integra corect în societate, fără niciun fel de discriminări. Domeniile educaționale sunt astfel alese încât cei cu nevoi speciale să se poată susține, ca adulți, din aceste activități”, a afirmat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Rețeaua de școlarizare pentru învățământul special liceal și postliceal special din Arad,  în anul școlar 2021-2022 va cuprinde următoarele domenii organizate la Liceul Special „Sfânta Maria” Arad şi anume, învățământ postliceal special cu  domeniul Sănătate și asistență psihopedagogică şi  calificarea de  asistent medical balneo-fizio-kinetoterapie și recuperare. Iar în învățământ special liceal va exista domeniul Resurse naturale și protecția mediului cu specializarea profesională de tehnician în silvicultură și exploatări forestiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.