Au fost instalate, în primele șase luni din acest an, peste 50 de suporturi speciale pentru cuiburi de berze, au modernizat linii de medie tensiune și au montat 150 de teci electroizolante pe 80 de stâlpi în Banat, Dobrogea și în Muntenia, pentru a proteja speciile de păsări ocrotite prin lege împotriva șocurilor electrice. În urma acestor intervenții, avariile din rețeaua E-Distribuție și numărul accidentelor soldate cu electrocutarea păsărilor s-au redus cu până la jumătate, în zonele în care s-au desfășurat lucrări. 

Demersul face parte dintr-o serie de proiecte din sfera biodiversității. Printre acestea se numără protejarea speciilor de barza albă, dumbrăveanca, șoimul dunărean, pelicanul creț, aflate pe Lista Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (UICN), și conservarea mediului natural în Rezervația Biosfera Delta Dunării, inclusă în patrimoniul UNESCO. 

În ultimii zece ani, companiile E-Distribuție au montat peste 830 de cuiburi pentru berze, dintre care 536 în Banat, 276 în Dobrogea și 18 în Muntenia, și teci electroizolante la peste 6.000 de stâlpi de medie tensiunie.

 

Recomandările redacției