Arădenii au avut parte de un eveniment deosebit la final de săptămână. Vineri și sâmbătă a fost organizat Festivalul Toamnei, la Baza Constructorul de pe Malul Mureșului. Muzica populară și preparatele culinare tradiționale de sezon au fost rețeta succesului evenimentului.
În fața publicului au evoluat vineri, 30 septembrie, ansamblul folcloric Crăișorii, ansamblul folcloric Arădeana, Adrian Gan­cea, Maria Rașca, Ștefan Muntenaș și Sava Negrean Brudașcu.
Arădenii au putut gusta jumări, pită cu unsoare și din zacusca uriașă pregătită de celebrul bucătar Uica Mihai. Nu mai puțin de 5.000 de porții de zacuscă au fost pregătite pentru participanți. Zacusca a fost pregătită în 10 cazane, cătlane, de 50-60 de litri şi un cazan mai mare, de 150 de litri. ,,Am ales zacursa anul acesta pentru că este un produs tradiţional românesc, se întâmplă toamna. Am avut de ales între sarmale şi modul în care se face ţuica. Anul acesta am ales zacusca pentru prima ediţie din considerente de buget şi timp efectiv de lucru, la anul vom încerca altă variantă cu un alt produs sută la sută românesc”, a spus directorul Centrului Judeţean de Voluntariat Arad, Glad Varga.
Sâmbătă, pe scena de la Baza Constructorul au urcat ansamblul folcloric Doina Mureșului, Daniela Dudaș, Aurel Ungur, Lili­ana Bîtea, Paula Pașca și Cristian Pomohaci.
Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean de Voluntariat Arad, Asociația Educatio, Centrul Municipal de Cultură Arad și Poliția Locală Arad.  (S.S.)

Recomandările redacției