icimBaschetbalistele arădene au depăşit pentru prima oară în această ediţie de campionat suta de puncte, la capătul unui meci în care s-a pus încă din start doar problema dife­renţei de scor. Nova Vita nu mai este nici pe departe acea echipă incomodă din sezonul trecut, dovadă şi rezultatele slabe obţinute de mureşence.
Aşa cum deja ne-au obişnuit, Brosovszky şi colegele sale s-au mobilizat exemplar şi au făcut în multe rânduri spectacol, spre deliciul celor aproximativ 300 de spectatori prezenţi sâmbătă în tribunele Polivalentei.
Dan Moraru a preferat să privească jocul de pe bancă, însărcinând-o din nou pe Cristina Ciocan să conducă echipa de pe margine, secundul echipei arădene făcându-şi foarte bine treaba. A fost rulat tot lotul, dar spre deosebire de alte meciuri, s-au folosit formule inspirate, fără să mai vedem pe teren un prim „5”, excepţie făcând primul sfert, sau o echipă de rezerve.
Meciul care a contat pentru etapa a XIX-a a Ligii Naţionale nu a avut istoric, iar diferenţa a crescut constant de la un minut la altul, astfel că la final am consemnat o diferenţă uriaşă de puncte, scor 107-40 (27-6, 32-12, 23-12, 25-10). Pe lista marcatoarelor nu aveau cum să nu îşi treacă numele toate cele 11 arădence: Givens 22, Milovanovic 21 (1×3), Brosovszky 12 (4×3), Bartee 12 (2×3), Mercea 10 (1×3), La Plante 8, Risper 7 (1×3), Moraru 5 (1×3), Wirth 4, Cutaş 4 şi Crăciun 2. De la Nova Vita s-a remarcat doar americanca Hilliard, autoare a 21 de puncte (1×3) şi 13 recuperări.
O victorie confortabilă, care menţine Univ.Goldiş ICIM în fotoliul de lider, dar de abia acum urmează meciurile cu adevărat importante. Pentru a încheia sigur pe primul loc înainte de play-off, „galben-albastrele” au nevoie de victorii în tripla de foc din februarie, cu Alba Iulia şi Târgovişte în deplasare şi cu Satu Mare pe teren propriu. În alte două meciuri interesante ale acestei runde, CSM Satu Mare a dispus cu 76-65 de CSU Alba Iulia, iar CSM Târgovişte s-a impus clar, scor 92-50, în faţa celor de la Sportul Studenţesc.

(Foto: Bogdan Samoilenco)

Recomandările redacției