Spectacol și afecțiune, laitmotivele serii în: FCC Baschet Arad – ACS KSE Târgu Secuiesc 86-44

0
321

Iubitorii sportului cu mingea la coş din Arad au venit, sâmbătă seară, în număr mare la Sala Sporturilor „Victoria”. Chiar dacă meciul dintre FCC Baschet Arad (sigură de locul 2 în Grupa de Vest după succesul de la Cluj) și ACS KSE Tg. Secuiesc nu mai avea nicio miză pentru cele două combatante, atmosfera din tribune a semănat cu derby-urile de altădată cu Târgovişte sau Sfântu Gheorghe. Oarecum, pu­blicul arădean a reacționat și la materialele can-canistice publicate de un site de baschet, în încercarea de a strica atmosfera din lotul echipei de pe Mureș, ce are victorii pe linie de la instalarea pe banca tehnică a spaniolului Manuel Rodriguez. De altfel, căpitanul Brankica Hadzovic, acuzată pe baza unor declarații fără dovezi ale americanului Nolan că ar fi avut relații nepotrivite cu managerul Urban, a fost cea mai solicitată jucătoare a gazdelor pentru o poză de către fanii „galben-albastrelor”. În plus, reușitele sârboaicei au fost celebrate cu patos de cei aproximativ 800 de spectatori.
Partida în sine se poate rezuma la o instrucție a elevelor cuplului Rodriguez-Boldor, care au făcut spectacol la primul meci al anului. Ca în precedenta partidă, cu U Cluj, trioul Ardelean – Webb – Karakasevic a fost de neoprit sub coşul advers. Echipa arădeană a avut un start fulminant de meci, iar tabela arăta un sec 17-0, după nici 5 minute de joc. Pe parcurs, oaspetele au reuşit să mai redreseze situaţia, dar, chiar și așa, diferenţa der scor a crescut de la un minut la altul. După un fault tehnic acordat sârboaicei Jefimija Karakasevic, iar ulterior și băncii tehnice a Aradului, tribunele au „explodat”, sensibile la nedreptățile suferite de favorite în ultima vreme. În fine, în ultimul sfert, ofensiva Aradului a funcţionat perfect și dife­rența finală a fost aproape dublă în favoarea FCC Baschet Arad.
Echipele din Sfântu Gheorghe, Satu Mare, Arad, Târgoviște, Brașov și Cluj sunt cele care se vor duela în grupa valorică 1-6 a Ligii Naționale de Baschet Feminin, programul urmând să-l aflăm luni.
Formații și marcatoare:
Arad: Ardelean 21 de puncte, Webb 15 (3×3), Karakasevic 12 puncte şi 9 recuperări, Hadzovic 8, Fodor 7, Akathiotou 6, Ciotir 6, Mercea 5, Pop 2, Bartok 2, Lipovan 2, Neagu.
Târgu Secuiesc: Mobley 26 puncte, Miklos 8, Vega 3, Czimbalmos 3, Debreczi 2, Danalache 2, Kozman, Domokos, Andrea Lenart.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.