Spectacole de teatru – la un click distanță, pentru arădenii consumatori de cultură

0
240

Consumatorii de cultură și mai ales iubitorii de teatru de această dată sunt așteptați pentru prima dată la un spectacol…online. Chiar dacă, instituțiile de cultură și-au închis porțile deocamdată ca măsură generală luată pentru limitarea extinderii virusului, Teatrul Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” aduce arădenilor spectacolele acasă.

Astfel, de două ori pe săptămână, iubitorii de teatru vor putea urmări producții arădene din siguranța căminului propriu, online. Proiectul, unul conform cu situația este inedit.

,,Pentru că în aceste zile, orice cetățean responsabil stă, pe cât posibil, acasă, ne-am gândit să fim alături de spectatorii noștri și să le dăm în dar, săptămână de săptămână, câte două spectacole din repertoriul nostru, producții pe care să le poată urmări pe pagina noastră de facebook. Și pentru ca bucuria lor să fie și mai mare, le vom oferi spre vizionare acele montări îndrăgite care au ieșit de ceva vreme din repertoriul nostru curent și pe care altfel nu le pot (re)vedea. Aceasta însă nu va fi singura surpriză pe care o pregătim în aceste zile spectatorilor noștri. Avem în vedere și alte porții de răsfăț teatral pentru… mari și mici. Toate online, evident. Pentru că cetățenii responsabili #stauacasă” –a susținut Bogdan Alexandru Costea, manager al Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad.

Așadar, întâiul spectacol din cadrul acestui program va putea fi vizionat, pe pagina de facebook a Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad, vineri, 20 martie, începând cu ora 19.00. Este vorba despre comedia ,,Flori, fete, filme sau băieți”- de Mimi Brănescu, în regia Antonellei Cornici, avându-i în distribuție pe Cecilia Lucanu-Donat, Alina Vasiljević, Andrei Elek și Alex Mărgineanu, o producție a stagiunii 2013/2014. Decorul este realizat de Doru Păcurar, costumele de Oana Cătălina Văran, iar compoziţia şi ilustraţia muzicală poartă semnătura lui Bobo Burlăcianu.

Este posibil ca spectacolele disponibile online să trezească gustul pentru cultură și în rândul celor care poate nu cunosc farmeul teatrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.