Potrivit Federației Croate de Fotbal (HNS), căpitanul echipei naționale de fotbal a Croației, Luka Modrić, nu va purta banderola LGBTQ+ la viitoarea Cupă Mondială din Qatar, informează Rmx.news.

Unele dintre echipele naționale participante din Europa s-au alăturat campaniei „One Love” care își propune „să susțină incluziunea și să condamne discriminarea”. Căpitanii de echipă sunt gata să poarte banderole care includ un curcubeu și o inimă pentru a sprijini comunitatea LGBTQ+.

Căpitanii Angliei, Belgiei, Danemarcei, Germaniei, Franței, Norvegiei, Suediei, Elveției, Țărilor de Jos și Țării Galilor vor să poarte aceste banderole. În prezent, este doar un plan, deoarece FIFA nu a permis încă jucătorilor să poarte propriile modele de banderole.

După cum a raportat mass-media, Ungaria, Spania, Portugalia, Croația și Polonia au refuzat să participe la campanie.

Federația Croată de Fotbal (HNS) a anunțat că, în cazul în care FIFA permite purtarea banderolelor curcubeu, va cere organizației să-i permită lui Modrić să poarte o banderolă cu steagul Croației.

„Pentru noi, steagul croat este un simbol al patriotismului, mândriei, pasiunii și dragostei pentru patrie și familie; cu acestea se identifică echipa națională a Croației. Credem că steagul nostru simbolizează mult mai multe valori decât ar putea orice campanie, iar incluziunea este cu siguranță una dintre valorile națiunii noastre”, au spus reprezentanții HNS.

Anul trecut, în cadrul Campionatelor Europene, unele echipe au îngenuncheat înaintea meciurilor pentru a-și arăta sprijinul față de mișcarea Black Lives Matter. Croații au refuzat oficial să facă acest gest.

„Îngenunchierea în contextul culturii și tradiției croate nu este un simbol al luptei împotriva rasismului sau a discriminării”, au explicat ei la acea vreme.

sursa: r3media.ro

Recomandările redacției