Speranțele de promovare rămân vii: UTA – Sepsi Sfântu Gheorghe 2-1

0
263

Formațiile „roș-albe” din plutonul ce atacă promovarea în Liga 1 au încheiat etapa de Paști în Sâmbăta Mare. Derby-ul dintre UTA și Sepsi
s-a ridicat din toate punctele de vedere la înălțimea așteptărilor: fotbal, determinare, dramatism și spectacolul din tribune. Vizitatorii au fost peste arădeni în prima repriză, după care rolurile s-au inversat și a venit și golul izbăvirii.
Laurențiu Roșu a fost inspirat optând pentru Adili pe banda dreaptă a defensivei, dar mai puțin inspirat la postul de fundaș stânga. De data aceasta, Copaci a avut ceva probleme, însă nici soluțiile la nivel de juniori nu erau prea multe. Dincolo, Suciu l-a trimis pe Issa la creație, chiar în spatele golgheterului Hadnagy, iar senegalezul și-a făcut bine treaba.
Meciul a început cu UTA în atac și, în minutul 5, au apărut și roadele. Issa a intrat cu întârziere la Strătilă într-o zonă moartă a careului și „centralul” Dima a dictat penalty. Gligor a trimis cu precizie de chirurg în dreapta lui Niczuly și startul de meci era perfect pentru gazde. Sepsi nu a acuzat șocul și după ce Miron a scos de sub bară lovitura liberă executată cu pământul de Manole, scorul a devenit 1-1. Era minutul 12 când Răduțoiu a aruncat o minge în adâncime, Issa a fost mai abil decât toți fundașii arădeni și a înscris cu latul pe lângă portarul „Bătrânei Doamne”. Amfitrionii nu au digerat egalarea și au revenit repede în ofensivă, dar Curtuiuș și Petre au ratat din poziții bune. Apoi, în minutul 31, la o fază ce nu anunța mare lucrru, Copaci l-a culcat în careu pe Greu și s-a dictat 11 metri pentru trupa lui Suciu. Hadnagy a tras telefonat și Miron a ghicit colțul și UTA scăpa basma curată. Tot oaspeții au avut și ultima ocazie a reprizei, când Burlacu a înălțat peste mingea din careu după pasa lui Issa.
Partea secundă a debutat cu o situație a lui Petre venită datorită insistenței lui Adili, însă mingea a trecut la 1 metru de colțul lung al porții adverse. La rândul ei, în minutele 59 și 61, Sepsi putea trece în avantaj, dacă Răduțoiu nu ar fi șutat peste din poziție excelentă, iar Hadnagy nu l-ar fi remarcat pe Miron din apropiere. După o oră de joc, Roșu a mutat cu Stahl, iar 8 minute mai târziu juniorul UTA-ei a creat faza golului doi. Pătruns pe dreapta, până aproape de linia de aut de poartă, fotbalistul de 18 ani a centrat în spate, la 8 metri, de unde Petre a trimis imparabil, cu capul, sub transversală: 2-1!  Cum Sepsi și-a pierdut clarviziunea în construcția jocului avută în prima parte, arădenii nu au avut mari probleme în defensivă, excepție făcând faza din minutul 88, când Hadnagy a fost lăsat singur în careu, dar a călcat inexplicabil pe minge. În schimb, Curtuiuș a ratat o nouă mare ocazie în dreptul său, când, din numai 5 metri a reluat exact în portarul Niczuly, ieșit într-adevăr bine la blocaj.
Dar, la scorul de 2-1, atât cât a arătat tabela după ultimul fluier, UTA s-a ales cu cele trei puncte vitale în lupta pentru un loc promovabil.
Formații:
UTA: Miron – Adili, Al. Manea, Gligor, Copaci (Filaret 73) – Strătilă (Stahl 59), M. Chindriş, I. Tănase, Andor (D. Muntean 57) – Curtuiuş, Ad. Petre. Antrenor: Laurenţiu Roşu
Sepsi: Niczuly – Răduţoiu, I. Ursu, Rz. Damian, Vl. Olteanu – Ghinga, M. Burlacu (D. Ene 73) – Greu (Jakab 82), Issa, L. Manole (Huiban 56) – Hadnagy (cpt.). Antrenor: Valentin Suciu
Cartonașe galbene: Copaci 53, Filaret 66, Petre 89, Miron 90+1 / Ursu 11, Ghinga 15, Issa 54, Huiban 86
Arbitri: Iulian Dima (București) – Florin Badea (Râmnicu Vâlcea), Alexandru Midvichi (București). Rezervă: Andrei Nagy (Aiud)
Observatori FRF: Dan Monea (Aiud), Crirstian Petropulos (Alba Iulia)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.