Dacă etapa trecută, o ratare rarisimă semnată Strătilă nu i-a făcut rău „Bătrânei Doamne”, ieri, la Baia Mare, istoria nu s-a mai repetat. Penalty-ul irosit în debutul partidei de mijlocașul „alb-roșiilor” avea să conteze în economia desfășurării ostilităților, iar la final trupa lui Nagy a trebuit să se recunoască învinsă.
În absența suspendatului Hlistei, Roland Nagy l-a trimis pe teren pe Copil pe banda stângă a liniei de mijloc. În rest, echipa câștigătoare cu Brașovul nu s-a schimbat.
Arădenii au început excelent și au beneficiat de o lovitură de la 11 metri încă în minutul 2. Curtuiuș a scăpat pe un culoar în careu, dar în momentul șutului a fost agățat din spate de Ignea. Strătilă a tras telefonat, pe jos, suprafața nisipoasă a atenuat și ea execuția, iar Orme­nișan a reținut fără mari probleme. Apoi, jocul a fost pe contre, destul de alert, cu un plus de pose­sie pentru  „alb-roșii”. Strătilă a mai avut o situație de gol, dar fina­lizarea sa din careu a fost blocată la timp de Bușu. Din minutul 30, UTA s-a aflat pe teren cu trei juniori, după ce Burlă l-a înlocuit pe accidentatul Copil.  Pe final de repriză, oaspeții au făcut puțin pasul înapoi, iar Cârjan a finalizat norocos după o respingere eronată a lui Manea, dar Miron a respins cu piciorul. În minutul 40, la o fază simplă, la care Manea și Polgar s-au întrecut în erori, Codoban a centrat de pe dreapta, din interiorul careului, iar Balaure a marcat cu capul din careul mic. Până la ultimul fluier al primei părți, „alb-roșii” au reacționat prin alunecarea tardivă a lui Man la pasa în fața porții trimisă de Strătilă. 1-0, scor la pauză.
S-a jucat deschis și în debutul părții secunde, pe contre, arădenii ridicând ceva mai mult liniile față de primul mitan. Vasilache a încălzit tribunele cu o finalizare cu efect, de la marginea careului, ce a ocolit de puțin colțul lung, iar în replică Ma­rius Curtuiuș a trimis din cădere din 6 metri, dar exact în brațele lui Ormenișan. În minutul 69, Jurj s-a trezit cu un balon la marginea careului, dar finalizarea a fost exact în brațele lui Miron. Rus tras și el de la 17 metri ușor lateral stânga, dar balonul s-a dus la un metru pe lângă colțul lung. Nemaivând ce pierde, arădenii l-au urcat pe Manea în atac, așa că pe o contră, băi­mărenii au avut toate spațiile din lume pentru golul de 2-0. Cel care a marcat a fost V. Pop, din 5 metri, după ce Miron respinsese șutul din apropiere a lui Balaure. Era minutul 89 și era clar că UTA va pierde cel de-al patrulea meci al sezonului. Scorul putea fi și mai rotund dacă Miron nu ar fi respins lovitura liberă a lui Ignea.
 Formații:
Baia Mare: Ormenișan – Străuț, Ilie, Daminuță, Bușu – Ignea, Mun­teanu (55 Jurj) – Vasilache, Codoban (81 Oltean), Balaure – Cârjan (71 V. Pop).  Antrenor: Dorin Toma.
UTA: Miron – Polgar, Botiș, Manea, Gligor – Strătilă (62 Rus), Chindriș,  Tănase (77 Vlad), Copil (30 Burlă) – Curtuiuș, Man.  Antrenor: Roland Nagy.
Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Stelian Slabu (Brașov), Valentin Dumitru (Gherghița). Re­zervă: Cristian Brașovean (Cluj Napoca).
Cartonașe galbene: Ignea (min. 2), Munteanu (min. 27), Balaure (min. 40), V. Pop (min. 79) / Strătilă (min.35), Botiș (min. 67), Vlad (90+2)
Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj Napoca), Valer Vancea (Oradea).

Recomandările redacției