Cel de-al șaselea transfer al verii la UTA ar putea fi, de fapt, o revenire. Laszlo Balint nu și-a ascuns dorința de a lucra din nou cu Cătălin Hlistei, după o jumătate de an de pauză, timp în care fotbalistul arădean a ajutat-o pe Rapid să promoveze în Liga a II-a. De altfel, mijlocașul de 24 de ani ar trebui să se prezinte luni, la reunirea grupării giuleștene, doar că de astăzi, lucrurile s-ar putea schimba. La ora 15,30, pe masa judecătorilor de la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, ajunge speța în care clubul Atletico, cu care Hlistei a avut contract după plecarea de la UTA, contestă legitimarea fotbalistului la cluburile Sportul Snagov și Rapid și solicită revenirea lui la gruparea mamă.
Rămâne de văzut ce șanse de câștig
există sau dacă Bogdan Apostu, impresarul arădeanului, se va înțelege, până la urmă, amiabil cu „alb-vișiniii” în așa fel încât Cătălin Hlistei să aibă din nou liber spre Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc. Dar, antenele „oficialilor” utiștilor sunt întinse spre alte zări. „Am deschis negocieri cu fotbaliști importanți, doar că ei nu doresc să se grăbească, având și alte propuneri. Putem spune că aceștia ar fi prioritari pentru noi, dar – bineînțeles – avem pregătit și planul B, în cazul în care primim răspunsuri negative. Eu sâmbătă noaptea ajung la Arad din Croația, iar duminică o să mă văd cu cei din conducerea clubului pentru a mai discuta pe tema campaniei de achiziții, dar și alte chestii organizatorice. Pe 24 iunie, când echipa își reia antrenamentele, aș dori ca lotul să fie format, deși s-ar putea să mai trebuiască să așteptăm după unul-doi jucători”, ne-a mărturisit Laszlo Balint.
În rest, situația fotbaliștilor din vechiul lot a rămas neschimbată. Toți sunt sub contract cu UTA până pe 30 iunie, iar dacă ar dori să-și reia, mai repede, pregătirile cu alte formații trebuie să obțină acceptul scris al grupării arădene. Deocamdată, nimeni nu a solicitat acest lucru, însă – probabil – odată cu apropierea datei de 24 iunie, când are loc reunirea lotului, cei cărora nu li se va activa clauza de prelungire a contractelor, vor fi informați că sunt liberi să facă ce-și doresc.

Recomandările redacției