ACTUALIZARE 23:20 17 persoane au fost rănite după lovitura aeriană a Rusiei care ar fi lovit spitalul de copii și secția de maternitate din Mariupol în această după-amiază, transmite guvernatorul regiunii Donețk a Ucrainei, citat de The Guardian.

Printre cei răniți se află femei în travaliu, a mai spus guvernatorul regional Pavlo Kirilenko.

El a acuzat Rusia că a lansat atacul în timpul unei perioade agreate comun pentru încetarea focului, menită să permită evacuarea civililor din orașul din sudul Ucrainei, care se află sub asediu.

OMS a verificat 18 atacuri asupra facilităților sanitare, lucrătorilor din sănătate și ambulanțelor din Ucraina. Ca urmare a acestora 10 persoane au murit și 16 au fost rănite, spune șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Aproape 1.000 de facilități sanitare, inclusiv spitale și clinici, sunt situate la cel mult 10 kilometri de liniile de front.

Consiliul din Mariupol a descris pagubele spitalului ca fiind „colosale”, transmite The Guardian.

Într-o postare pe internet de astăzi, consiliul orașului a spus: „Forțele de ocupare rusești au aruncat câteva bombe pe spitalul de copii”.

O imagine publicată pe Twitter de jurnalista ucraineană Nika Melkozerova arată craterul care ar fi fost format de explozia uneia dintre aceste bombe.

Relatarea nu a putut fi verificată imediat de către Reuters.

Președintele Volodimir Zelenski a scris pe Twitter că există copii care sunt îngropați sub dărâmături, după ce maternitatea a fost distrusă de bombe rusești. Acesta cere din nou o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei.

Rusia a negat că ia în vizor civili în cadrul asaltului asupra Ucrainei.

Orașul-port de la Marea Azov, Mariupol, trece printr-o gravă criză umanitară. Peste 400.000 de oameni sunt „ținuți ostatici” de către forțele ruse care blochează ajutorul umanitar și evacuarea, a declarat ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

Sursa: digi24.ro

Recomandările redacției