Spitalele publice, aproape de 4 ori mai scumpe decât cele construite de mediul privat

0
347

Ne dorim de fiecare dată ca în România să fie construite cât mai multe școli și spitale. Costurile avansate de autoritățile publice locale sunt, totuși, de cele mai multe ori colosale. Iar banii vin din buzunarul cetățeanului de rând.

Mihai Marcu, CEO şi acţionar, a spus, în cadrul celei de-a şasea ediţii a ZF/NNDKP Legal & Tax, că mediul privat ar putea face un spital de 3-4 ori mai ieftin decât costurile avansate de domeniul public pentru realizarea centrului medical. El s-a mai întrebat dacă, în legătură cu PNRR pe partea medicală, a fost consultat cineva din domeniul privat de sănătate, potrivit zf.ro.

„Vă pot spune că este foarte greu să construieşti un spital. Noi, când citim cifrele cu care se vrea a fi construit un spital de către domeniul public ne crucim, pentru că pe noi ne-ar costa de vreo 3-4 ori mai ieftin”, a spus Mihai Marcu. „Aş avea o întrebare: dacă există o singură persoană din domeniul medical care a fost întrebată de către Ministerul Fondurilor Europene (în contextul PNRR – n. red.). Nu dacă a fost întrebată despre cum se folosesc banii, ci să fie întrebată ce mai face. Nu cred acest lucru.Noi am întrebat la Ministerul Fondurilor Europene şi nu suntem eligibili pentru niciun fel de fonduri. Nu numai noi, ci oricine din sistemul medical, pentru că aici fondurile vor fi exclusiv derulate prin Ministerul Sănătăţii. Doar ceva, dacă avem vreo inovaţie de făcut. Privatul est pomenit undeva la punctul 8 din cele 9 puncte din acest PNRR. Eu cred că dacă găsesc 100 este o mare victorie. Acest program este utopic.nDotările din spitale puteau fi făcute mult mai ieftin şi mult mai bine de mediul privat, şi cu ajutorul băncilor. Cred că trebuia să se concentreze nu pe zeci sau sute de spitale, ci pe cinci spitale, vestitele cinci spitale”, a mai spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.