Spitalul arădean sare în ajutorul celui timișorean

0
608

Numărul infectărilor cu virusul Covid-19 crește tot mai repede, de pe o zi pe alta. Situația se înrăutățește și în județul Timiș. Din această cauză, reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență a contactat conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pentru a prelua pacienți pozitivi, în cazul în care secțiile Covid-19 din Timișoara nu vor mai avea suficiente locuri.

În cazul în care Timișoara nu va mai avea locuri pentru pacienții confirmați, atunci îi vom prelua noi, atâta timp cât vom avea paturi disponibile. La ora actuală, în spital, avem un număr de 37 de pacienți confirmați cu SARS CoV-2 și un total de 137 de locuri pentru confirmați și suspecți. Pentru a fi pregătiți în cazul creșterii numărului de pacienți, astăzi am luat decizia să deschidem și restul secțiilor în care, în martie, aprilie și mai s-au tratat pacienți infectați cu SARS CoV-2”, a declarat dr. Mircea Onel, directorul medical al SCJU Arad.

Trebuie menționat faptul că la îceputul pandemiei în România, în luna martie, pacienți confirmați cu coronavirus, au fost tratați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Henrietta Balaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.