Spitalul de Pneumologie de la Sebiș va fi extins și pus la punct pe bani europeni

0
904

Spitalul de Pneumologie din Sebiș va fi extins, reamenajat și dotat pe bani europeni. În spital ar urma să fie investiți aproa­pe 8,8 milioane de lei.
La Sebiș a avut loc marți, 9 iulie, semnarea contractului de finanțare pentru „Extindere, modernizare și dotare Ambulatoriu de Specialitate – Pneumologie la Spitalul de Boli Cronice“, pe Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 pentru infrastructura de sănătate din județul Arad.
Contractul de finanțare a fost parafat de directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Sorin Maxim și de primarul interimar al orașului Sebiș, Radu Demetrescu.
Acest proiect vine în continuarea altuia derulat în trecut, prin Regio-POR, la Spita­lul Sebiș, pentru reabilitarea, dezvoltarea și modernizarea ambulatoriilor, lucrări finalizate în anul 2015.
Investițiile noi urmăresc extinderea și modernizarea Spitalului de Boli Cronice Sebiș, prin transformarea unui corp de clădire care are acum destinația de anexă/ garaj în ambulatoriu de specialitate – Pne­umologie.
De asemenea, este prevăzută dotarea cu aparate și echipamente a Ambulatoriului Spitalului de Boli Cronice Sebiș și a laboratoarelor care îl deservesc, situate în corpul de clădire care va fi extins și modernizat.
„Investiția are ca obiectiv asigurarea unor servicii medicale la standarde europene pentru locuitorii din zona Sebiș – Valea Crișului Alb, prin creșterea accesibilității și a calității serviciilor de sănătate furnizate în cabinetele de specialitate din cadrul Ambulatoriului Spitalului de Boli Cronice Sebiș.
Valoarea totală a proiectului este de 8.794.812 de lei, din care, 8.502.296 de lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 35 de luni“, a susținut Sorin Maxim, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.
Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de Investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.