Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș – fără sediu, dar păsuit de proprietar

0
720

Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș nu mai are sediu, chiar de luni. Din punct de vedere legal, pacienții și cadrele medicale nu ar mai avea ce căuta aici, întrucât contractul de închiriere nu a mai fost prelungit.

De reamintit că, în urma scandalului din ședința Consiliul Județean, de la finele săptămânii trecute, unul dintre proiectele boicotate de consilierii PSD-ALDE a fost cel prin care se prelungirea contractul de închiriere a conacului în care se găsește spitalul. Neașteptată de conducerea CJA, mișcarea taberei opoziției a fost în revanșă. Asta după ce, administrația ar fi împărțit „discreționar“ banii destinați bugetelor primăriilor, în urmă cu mai bine de două săptămâni. Consilierii PSD-ALDE au protestat săptămâna trecută prin neparticipare la vot, în cazul mai multor proiecte de hotărâre. Întrucât spitalul din Căpâlnaș rămânea fără imobil chiar de la 1 aprilie, conducerea Consiliului Județean a încercat să convingă consilierii protestatari să lase râca deoparte, măcar pentru acest proiect. Însă încercările n-au primit un răspuns pozitiv ci, unul sfidător, prin părăsirea sălii.

În aceste zile, atât pacienții, cât și personalul spitalului sunt tolerați, fiind la latitudinea proprietarului cât timp permite, la înțelegere, ca unitatea să funcționeze aici. „Proprietarul ne permite să rămânem în imobil, în speranța că problema se va rezolva. Nu se pot însă face plăți legale, nu se pot emite autorizații și situația este extrem de delicată. Consilierii PSD au lăsat bolnavii și cadrele medicale de izbeliște, pentru un moft. Cum nu există bază legală, oamenii bolnavi ar putea rămâne chiar în stradă! Este inadmisibil să permiți să se întâmple așa ceva. Nu ne așteptam că am putea întâmpina probleme cu un proiect care doar prevede prelungirea contractului de închiriere“, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Sediul actualului spital este un conac din secolul XIX care a fost retrocedat. Unitatea spitalicească este în subordinea CJA.

Rămâne de văzut la următoarea ședință, dacă proiectul reintrodus pe ordinea de zi va fi votat de consilieri. Cel mai probabil, disputele politice consumate public s-au transformat acum în discuții și negocieri private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.