deznaÎn timp ce majoritatea spitalelor din ţară se confruntă cu probleme legate de slaba adresabilitate a pacienţilor proveniţi din alte judeţe, criteriu extrem de important în clasificare, unitatea din Dezna se poate mândri cu unul dintre cele mai mari procente. Spitalul de Recuperare Neuromotorie „Dr. Corneliu Bârsan” Dezna este singurul spital de interes naţional din judeţul Arad şi este finanţat integral din venituri proprii. Unitatea se află în subordinea directă a Ministerului Sănătăţii.
Pacienţii provin în proporţie de 70% din alte judeţe, în timp ce doar 30% sunt din judeţul Arad. Mai mult, spitalul se confruntă cu doar două sau trei cazuri pe an în care bolnavii provin din localitate. „Profilul spitalului nostru implică mai mult decât în celelalte unităţi din ţară. Ne asumăm cazuri grele, precum paralizii, traumatisme şi aşa mai departe. În plus, fiecare pacient este tratat în mod individual. Nu ştiu în câte spitale din ţară se face şedinţă de kinetoterapie de două ori pe zi. Avem pacienţi şi din Constanţa sau Iaşi care se adresează serviciilor din spitalul nostru“, ne asigură Camelia Malea, managerul Spitalului de Recuperare Neuromotorie „Dr. Corneliu Bârsan” Dezna.
Unitatea fost înfiinţată în anul 1981, având ca obiect principal de activitate stabilirea diagnosticului funcţional şi aplicarea procedurilor de recu­- perare la bolnavii cu deficienţe neu­romotorii şi de locomoţie. Spitalul se adresează pacienţilor din întreaga ţară, adresabilitatea cea mai mare înregistrându-se pentru partea de vest: Timiş, Caraş-Severin, Bihor şi Hunedoara.

Recomandările redacției