Spitalul Județean ar putea primi peste 500.000 de lei, pentru aparaturi

0
251

Spitalul Județean ar urma să primească bani în plus în această perioadă, după rectificarea bugetară a Consiliului Județean, de la finele acestei luni. Dacă proiectul de hotărâre pentru rectificarea bugetului de cheltuieli va trece prin votul consilierilor județeni, atunci spitalul se va alege cu peste 540.000 de lei.
Bugetul local al județului se va rectifica de această dată doar la partea de cheltuieli. Banii ce urmează să fie alocați suplimentar Spitalului Județean provin din excedentul bugetar al CJA din anii precedenți, adică din eco­nomii. Mai întâi, se va redistribui suma de 241.000 lei, pentru plata contravalorii a 11 contracte de reparaţii şi întreţinere de aparatură medicală, în perioada septembrie – decembrie 2017. Din suma de 241.000 de lei, suma de 113.000 de lei repre­zintă economii realizate la achi­ziţia mobilierului pentru spitalul TBC şi la anumite lucrări de reparaţii curente, iar suma de 128.000 lei a fost alocată iniţial pentru reparaţii ale instalaţiilor sanitare şi electrice.
Cei 543.000 de lei vor fi dați Spitalului Județean pentru achi­ziția unei surse neîntreruptibile de curent pentru alimentarea cu energie electrică a RMN – ului, pentru pompe de îmbălsămare cu formol și dozimetru de arie. Cea mai costisitoare achiziție și de altfel, una dintre cele mai importante constă într-un aparat radiologie intervenţională cu braţ C (C-arm) mobil.
Proiectul de hotărâre pentru rectificarea bugetară intră la vot în ședința din 30 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.