Spitalul Județean ar urma să fie dotat cu peste 70 de ventilatoare: autoritățile cer sprijin și peste graniță

0
366

Administrația județeană a făcut demersuri pe plan internațional pentru asigurarea Aradului cu stocuri de medicamente și materiale de protecție anti COVID-19. Conducerea Consiliului Județean Arad susține că, în următoarea persioadă, Spitalul Județean va fi dotat cu peste 70 de ventilatoare, vitale pentru cazurile de coronavirus și nu numai.

În aceste zile lucrăm la stocurile de medicamente și materiale de protecție. Este important să acumulăm cantități cât mai mari. Am solicitat și ajutorul Guvernului și sprijin internațional, din Republica Populară Chineză. Avem nevoie, în primul rând, de măști de protecție, combinezoane, ventilatoare. Vom dota Spitalul Județean cu cel puțin 74 de ventilatoare din fonduri publice, și altele din contribuții private. Invit fiecare asociație care dorește să se implice, să ni se adreseze să corelăm donațiile cu necesarul.

Războiul cu Covid-19 nu este un război doar al Aradului, al României, ci al omenirii. Ca să îl putem câștiga cu cât mai puțin pierderi, cei care puteți, stați acasă“, a susținut președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Acesta a făcut un apel la companiile private, la furnizorii de servicii, la lanțurile de magazine, la farmacii, la instituțiile și companiile de stat, să își protejeze angajații în această perioadă.

Cer Poliției și Armatei mult mai multă severitate la aplicarea Ordonanței Militare care limitează accesul pe străzi, pentru că în joc este viața arădenilor, a părinților, partenerilor, fraților, copiilor, a celor pe care ne dorim să îi protejăm și să îi avem cât mai mult alături de noi!“, conchis Iustin Cionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.