Spitalul Județean are mare nevoie de cadre medicale, pe fondul situației actuale. În ultimele zile, unitatea spitalicească a primit materiale și echipamente sanitare de protecție, ceea ce a mai liniștit cadrele medicale, care își făceau probleme legate de siguranța lor și a celor cu care intră în contact. De asemenea, reamintim că joi, Aradul a primit primul aparat de testare pentru COVID-19 și dotările aferente, în urma solicitărilor făcute de administrația județeană.

Consiliul Județean (CJA), în a cărei subordine se află Spitalul Clinic Județean de Urgență suplimentează grila unității, cu șapte medici, pentru Urgențe. Aceștia vor fi de primă linie în gestionarea situației bolnavilor de coronavirus.

Ca urmare a solicitării venite de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pentru angajarea a noi cadre medicale, Consiliul Județean a aprobat suplimentarea organigramei cu șapte noi posturi de medici specialiști, care vor lucra în prima linie pentru tratarea pacienților infectați cu virusul COVID-19.

Astfel, Secția ATI 1 va avea trei noi posturi de medic specialist, Secția ATI 2 – un medic, „Boli Infecțioase Adulți” – tot un medic, în timp ce la Unitatea Primire Urgențe/SMURD vor fi două posturi de medic specialist. Cele șapte posturi vor fi ocupate pe o perioadă determinată.

Conducerea Consiliului Județean a dat asigurări că, foarte repede va găsi soluții pentru personalul medical care vrea să stea izolat, într-o unitate de cazare hotelieră. De ieri se fac listele cu cei care vor să stea departe de familie, după ce s-au expus.

Conform deciziei pe care am luat-o în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, se va organiza cazarea cadrelor medicale care tratează pacienții din Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad! Cadrele medicale interesate trebuie să se adreseze urgent directorului medical, Mircea Onel, care centralizează solicitările“, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

Cei de la CJA susțin că și pe plan local, atât asociații, cât și persoane fizice s-au mobilizat pentru sprijinirea cu cele necesare a spitalului. „Suntem într-o situație în care diferența dintre viață și moarte o face, în primul rând, devotamentul dumneavoastră!

Au început să sosească echipamentele necesare pentru protecție și intervenție, de la București și, pe plan local, prin Rețeaua Solidarității, respectiv alte companii, asociații sau persoane fizice care se implică, într-o mobilizare extraordinară a întregii comunități arădene. Distribuim materialele pe măsură ce ajung la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad“, a conchis Iustin Cionca.

Recomandările redacției