Spitalul Județean cumpără aparatură pentru diagnosticarea COVID-19

0
490

În sfârșit, Spitalul Județean a demarat măsuri pentru achiziționarea de aparatură de testare pentru COVID-19, în timp ce, în unele spitale, aceste echipamente au intrat deja în dotare. Ce e drept, nu sunt multe la număr unitățile medicale cu dotări pentru diagnosticarea coronavirusului.

Spitalul Clinic Județean de Urgență caută un furnizor de la care să cumpere un aparat de testare pentru noul coronavirus-Covid-19, precum și echipamente auxiliare, cum ar fi o centrifugă cu răcire, un agitator vortex, un set de pipete automate, sau un ultra-congelator. Intenția este una concretă, întrucât achiziția este în procedură în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Ba mai mult se va face o procedură simplificată, pentru ca dotările să intre mai repede în spital.

Furnizorii pot depune oferte până la data de 30 martie, iar aparatura ar urma să ajungă în maximum zece zile de la data trimiterii comenzii de către spital. Mai apoi va dura puțin pentru punere în funcțiune, precum și de instruirea cadrelor medicale, privind utilizarea aparatului. Investiția, una vitală pentru Arad se ridică la 222.000 de lei, estimativ.

În prezent, pentru testare sunt așteptate rezultate de la Timișoara. De menționat că, în Timișoara s-a avansat și cu un tratament cât mai bun pentru cazurile de infectare cu coronavirus. Cei mai mulți bolnavi și-au revenit repede în urma tratamentului administrat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.