Spitalul Județean „le-a arătat obrazul” medicilor care au comis derapaje grave în tratarea pacienților

1
2220

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Florina Ionescu – managerul interimar al spitalului, alături de Mircea Onel, directorul medical și alături de Popa Otilia – director de îngrijiri, a anunțat despre două dintre anchetele interne finalizate și despre măsurile care au fost dispuse. 

Este vorba despre cele două paciente:  Frunză Ana și Bar Maria.  

În urma articolelor apărute în mass-media, conducerea spitalului s-a autosesizat. 

„Comisia de Malpraxis de la Colegiul medicilor a analizat cazul pacientei Frunză Ana. Astfel, s-a stabilit că au fost încălcate proceduri interne și anumite atribuții din fișele de post aferente. Cadrele medicale se fac vinovate de neîndeplinirea sarcinilor de serviciu și de încălcarea prevederilor din procedurile interne. 

În cursul cercetărilor, Comisia de disciplină a invitat la discuții fiecare cadru medical implicat în tratamentul pacientei Frunză Ana. Conform prevederilor Codului muncii, s-au dispus următoarele sancțiuni: 

Medicul șef al secției a fost retrogradat din funcție, asistentul medical care a completat necorespunzător și în avans planul de îngrijire al pacientei a fost sancționat cu 10 la sută din salariul său de bază, pe o perioadă de două luni, iar alte 14 cadre medicale care au participat de-a lungul internării pacientei la tratamentul și îngrijirea acesteia au fost sancționați cu 5 la sută din salariul de bază pentru o lună”, a spus Florina Ionescu. 

În cazul pacientei Bar Maria, aparținătoarea acesteia a adus la cunoștința publicului larg precum că un salariat al instituției ar fi luat mită pentru a facilita transferul în ATI a pacientei. 

Doamna Florina Ionescu ne-a afirmat că: „Am depus o plângere penală, săptămâna trecută, către Inspectoratul Județean de poliție Arad pentru a cerceta acest caz și pentru a trage la răspundere persoanele vinovate.” 

Membrii comisiei de anchetă au constatat că circuitul tratamentului pacientei Bar Maria a fost respectat în totalitate. 

În data de 14 noiembrie, pacienta a fost adusă la Primiri Urgențe și a doua zi a fost mutată la terapie intensivă. Nu se exclude faptul că unul dintre cadrele medicale ar fi urmărit cu atenție transferurile în ATI pentru a facilita transferul pacientei Bar Maria. 

„Acest lucru este de neacceptat la nivelul instituției și nu putem tolera o asemenea faptă. Ne dorim ca IPJ să poată clarifica cât mai repede acest aspect”, a menționat managerul spitalului. 

În cazul în care pacienților sau aparținătorilor li se pretind sume de bani pentru a interna, trata sau îngriji un pacient, aceștia sunt îndemnați de conducerea instituției să li se comunice de îndată. 

„Pacientul ne este stăpân, iar în această instituție nu se primesc atenții”, a mai adăugat managerul Florina Ionescu. 

Alte cinci cazuri sunt în atenția comisiei, anchete interne fiind în derulare la momentul de față. 

1 COMENTARIU

  1. Mincinoșii ,ba se primesc atenți …fără ele nu te bagă nimeni in seama , ești sărac și nu ai ,mori sau îți rogi moartea pe timpul internări.Nu înțeleg.. toată tara e corupta dar și spitalele ?locul unde ești singura sursa sau nu de scăpare a bieților oameni .🥺 ,,Sa fi om,,nu mai exista in schimb ,, sa ne treacă ziua sau sa fusarim treaba și sa plecam cu buzunarele pline , Daa!Rusinee! Și procentajele de 10 și 5% 😂😂se șterg cu buretele pe lângă ca nu se simt la salar însă incompetenta rămâne și erorile apar👏👏👏👏👏👏

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.