Spitalul Județean reacționează la nemulțumirea pacienților privind timpii de așteptare de la Radiologie

0
347

După ce am scris articolul privind nemulțumirea unui cititor de-al nostru în așteptarea mult prea mare a unei radiografii la Policlinica de la Județean, iată că, spitalul vine cu un răspuns:

„Ca urmare a articolului „Partea mai puțin frumoasă din Policlinica de la Județean: arädenii așteaptă cu orele o radiografie” semnat de Gabriela Jardan și publicat pe site-ul dumneavoastră, am verificat situația în sistemul informatic al spitalului – unde sunt inregistrate investigațiile precum și ora la care acestea sunt efectuate, pentru fiecare pacient – și aducem următoarele precizări:
Echipa Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală efectuează investigații de specialitate pentru pacienții care se prezintă în regim de urgență la Unitatea Primire Urgențe – cazuri care au prioritate, pentru pacienții internați pe secțiile spitalului, pentru persoanele care vin cu programare și pentru persoanele care se prezintă cu trimitere de la medicul specialist din ambulatoriul SCJU Arad sau de la alte cabinete medicale.
Medicii lucrează în două schimburi, iar noaptea se asigură continuitatea actului medical în regim de gardă. Avem un singur medic radiolog pe tură care citește și eliberează rezultatele radiografiilor. La fel ca și la orice investigație medicală există timpi de așteptare, există o ordine stabilită în funcție de gravitatea cazurilor precum și un grafic de curățenie care trebuie respectat.
De cele mai multe ori avem numeroși pacienți din UPU care necesită asemenea investigații în regim de urgență, iar în funcție de numărul acestora și timpii de așteptare pot crește.
Doamna despre care scrieți în articol s-a prezentat la Cabinetul Medical Ortopedie din cadrul Ambulatoriului SCJU Arad la ora 12.26, unde i s-a eliberat biletul de trimitere către Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală în vederea efectuării unei radiografii. Radiografia a fost efectuată la o oră de la eliberarea biletului de trimitere, mai precis la 13.20 iar rezultatul a fost eliberat și urcat în sistemul informatic la ora 13.26.
În intervalul 12.30 – 13.26 au fost efectuate 18 radiografii la șapte pacienți – ceea ce înseamnă efectuarea radiografiilor în mai puțin de 10 minute pentru un pacient, în condițiile în care există un singur medic pe tură care citește și eliberează rezultatele acestora.
Activitatea medicală a laboratorului se desfășoară conform normelor în vigoare însă trebuie să înțelegem cu toții că vorbim despre investigații medicale care necesită timpi de așteptare și că există o ordine care trebuie respectată.
Cu siguranță fiecare își dorește să își rezolve problemele în cel mai scurt timp posibil însă aici vorbim despre investigații medicale care necesită timp și acuratețe. Trebuie să înțelegem că mai sunt și alți pacienți pentru aceleași investigații medicale – examene radiologice – iar unii dintre ei sunt în stare mult mai gravă decât alții.
Menționăm faptul că și reprezentanți ai DSP Arad au investigat aceste acuzații și au constatat aceiași timpi de așteptare și același număr de pacienți investigați.”
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.