Vești bune în sistemul medical arădean. Spitalul Județean va fi dotat cu aparatură pentru încă 33 de aparate medicale performante.  Vorbim de o investiție totală de 9 milioane de lei, iar banii provin de la Ministerul Sănătății, Consiliul Județean și Spitalul Județean.

Noile aparate care vor ajunge la spital în perioada următoare constau în: două aparate RX digital cu 2 posturi de grafie scopie; două aparate RX digital cu un post de grafie; un ecograf dedicat pacienților copii; trei aparate pentru radiodiagnostic mobil; turn complet laparoscop, 4 K ultra HD.

De aseenea, vor fi achiziționate un ecograf; turn complet laparoscop, 4 K ultra HD; ecograf cu elastografie substanță de contrast; două electrocautere chirugicale; artroscop cu set complet artroscopie; un tomograf în coerență optică; un ecocardiograf cardiologie; mașină de spălat și dezinfectat pentru două endoscoape; unitate mobilă la aspirație chirurgicală cu separator de amalgam inclus UPU – Stomatologie; Ados – 2 Autism diagnostic – Pediatrie 2 – Compartimentul NPI; pistol biopsie Magnum reutilizabil – Laborator radiologie și imagistică medicală; ecograf 2D cu sondă convexă abdominală și sondă vaginală; BIPAP – Pneumologie /Compartimentul CI TBC; patru aparate de ventilație ATI adulți, pentru Terapie Intensivă; trei monitoare pentru funcții vitale pentru Terapie Intensivă și un ecograf 2 D, pentru Secția Clinică Obstretică Ginecologie. Nu în ultimul rând, va fi cumpărat un microscop rutină cu cameră foto pentru Serviciul de Medicină Legală; microtom parafină, pentru Serviciul de Medicină Legală și un ventilator pentru neonatologie.

„Consiliul Județean Arad a fost informat de Ministerul Sănătății că ni s-a alocat suma de 7,5 milioane lei pentru achiziționare de aparatură medicală. Consiliul Județean și Spitalul Județean au suplimentat această sumă cu încă 1,5 milioane de lei, astfel că investiția ajunge la 9 milioane de lei. Anul trecut, în 2018, Consiliul Județean Arad și Primăria Municipiului au cumpărat săptămânal câte un aparat medical nou și performant pentru Spitalul Județean. Anul acesta vom depăși această medie și realizăm investiții chiar mai consistente”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.  

 

Recomandările redacției