Spitalul Județean vine cu precizări privind testările pentru Covid contra-cost

0
959

Pornind de la informarea transmisă ieri, în care se anunța că de săptămâna viitoare se efectuează teste COVID-19  la cerere, contra-cost, pentru a nu se înțelege în mod eronat modul în care se realizează testările RT-PCR – gratuit sau contra-cost – reprezentanții Spitalului fac mai multe precizări.

În Laboratorul de Analize Medicale se efectuează, de pe data de 10 aprilie 2020, în mod gratuit, testarea persoanelor care se adresează la Unitatea Primire Urgențe cu simptome de COVID-19 sau cu alte afecțiuni medicale, ce necesită spitalizare.

Examinările la cerere – contra-cost – se referă la testările cetățenilor care nu prezintă simptome specifice virusului SARS CoV-2, nu se încadrează în definiția de caz și nici nu suferă de alte afecțiuni medicale care să necesite spitalizare, dar doresc să își efectueze acest test din varii motive precum: verificarea personală, călătorii în afara României.

În acest sens au existat numeroase solicitări pentru testare, din rândul populației sănătoase, iar deocamdată, testarea gratuită se poate efectua doar în cazul persoanelor care prezintă simptomatologie, conform definiției de caz sau se internează în spital cu alte patologii.

Mai mult decât atât, diferite clinici private din județul Arad au solicitat încheierea unor contracte cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pentru efectuarea de teste RT-PCR pentru COVID-19, tocmai în vederea testării contra-cost a populației interesate. 

Legislația în vigoare, aplicabilă în domeniul sanitar, prevedea și până acum, plata serviciilor medicale la cerere.

Amintim că testările vor fi posibile la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad unde se vor efectua examinări RT-PCR, pentru COVID-19, contra cost, începând de luni, 18 mai. Examinările se vor face la Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad efectuează, la cerere. Tariful stabilit este de 215 lei pentru o testare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.