UPDATE: Ședința DSP-ului cu managerii de spitale din Arad s-a sfârșit și s-a ajuns la o hotărâre. De astăzi, investigațiile medicale specifice – în regim de spitalizare de zi, pentru arădenii diagnosticati cu virusul SARS CoV-2, asimptomatici, se vor efectua și la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internațional.
Până acum, investigațiile medicale, pentru pacienții care nu necesitau spitalizare continuă, se realizau doar în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth însă, din cauza numărului tot mai mare de persoane diagnosticate cu SARS CoV-2, multe dintre ele asimptomatice, s-a decis ca evaluarea medicală să se realizeze și la spitalul de campanie pentru a reduce timpii de așteptare pentru pacienți și pentru a evita aglomerația.
”Am decis, la nivelul Comandamentului de criză al SCJU Arad, să deschidem și Spitalul de Campanie amenajat la Expo Arad Internațional, strict pentru evaluarea pacienților diagnosticați cu COVID-19. Vorbim despre arădenii pozitivi, cu forme ușoare de boală, care au nevoie de evaluare medicală. Aceștia vor veni la spital cu ambulanța unde li se vor efectua analize medicale specifice, apoi vor ajunge la radiologie. Dacă, dintre pacienții evaluați aici vor fi unii care să necesite internare atunci vor fi direcționați către secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sau la Spitalul Orășenesc Ineu. Am luat această hotărâre pentru a evita aglomerația la spitalul din strada Stephan Ludwig Roth”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

 

 

Nimeni nu și-a dorit ca situația virusului să ajungă în acest punct, acela de a fi nevoie de a mai deschide încă un spital, pentru a avea destule locuri pentru toți cei care sunt infectați. Se pare că spitalul Covid de la Expo ar putea fi pus și acesta în folosire.

„Unitatea medicală” aflată la ieșirea din municipiu, și-ar putea începe activitatea astăzi, 19.10.2020. Potrivit surselor noastre, această decizie încă nu este una finală și va fi discutată la ședința DSP-ului cu managerii spitalelor din Arad, astăzi, de la ora 13:00.

Într-o primă fază, spitalul va  fi folosit doar spitalizării de zi. Aici vor fi realizate investigațiile medicale ale persoanelor care nu au încă simptome, dar care au intrat în contact cu alte persoane infectate. Astfel, acel spital va fi o zonă de tampon.

Vom reveni cu mai multe informații, după ședința menționată.

Recomandările redacției