Spitalul TBC, eliberat preventiv pentru eventualitatea infectării vreunui arădean cu coronavirus

0
305

Pacienții secțiilor de Pneumologie și TBC din Arad vor fi mutați la Medicină Internă și la spitalele din Lipova și Sebiș.

Reprezentanți ai Prefecturii Arad au precizat că „dacă vor exista persoane cu domiciliul în judeţul Arad, care vor fi diagnosticate cu coronavirus (COVID-19), acestea vor fi transferate la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.  În vederea asigurării tratamentului pentru persoanele infectate, în cazul epuizării capacităţii spitalului din Timişoara, se eliberează preventiv clădirea în care funcționează secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC. Aceasta poate oferi condiţiile medicale necesare pentru tratamentul eventualelor persoane infectate cu coronavirus”.

În acest moment, nu există persoane cu domiciliul în judeţul Arad care să fie diagnosticate cu coronavirus.


Pacienții de pe secțiile de Pneumologie vor fi transferați la secțiile de Medicină Internă ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad iar pacienții din compartimentele TBC vor fi transferați la spitalele din Sebiș și Lipova.


Luni va avea loc dezinfecția saloanelor pentru a fi pregătite în cazul în care vor primi pacienți diagnosticati cu COVID-19, dacă aceştia nu vor mai putea fi trataţi de spitalul din Timişoara. Transferul pacienților pe alte secții și la spitalele din Sebiș respectiv Lipova se realizează cu ambulanțele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.