Sirb Cristian manag spital Sebis radiolog Spital SebisÎn urma unei donații deosebite, Spitalul din Sebiș va avea în scurt timp, la secția radiologie o dotare excepțională. Astfel, acesta a primit de la spitalul englez „Poole“ – prin Fundația „Europe to Europe“ din Southampton, Marea Britanie și Asociația „Europa pentru  Europa“ Arad, România – aparatură de radiologie completă de diagnostric general, PHILIPS Bucky Diagnost H.
După cum ne preciza managerul spitalului, doctorul Cristian Sîrb aceas­tă dotare este evident extrem de bine-venită. „Toată aparatura are 1.500 kg și la montarea ei vor participa cinci specialiști din Anglia. Odată pus în funcțiune, datele obținute prin investigarea cu acest aparat se stochează în memoria sa electronică și vor putea fi transmise on-line altor spitale pentru un diganostic mai precis ori mai amplu“ – preciza doctorul.
Pe de altă parte, de eficiența ei vor beneficia oamenii din toată zona, ceea ce le va economisi acestora timpul și banii pentru deplasări la alte spitale. „De  investigațiile făcute în secția de radiologie cu acest aparat nou vor beneficia toți pacienții de pe Valea Crișului Alb și nu numai. Pentru noi este o mare realizare deoarece pentru un examen radiologic eventualii pacienți din Hălmagiu ori de la Gurahonț trebuiau să se deplaseze fie la Arad, fie la Brad (județul Hunedoara) ori chiar mai departe. Încet-încet ne punem și noi pe picioare, problema este a fondurilor, ca peste tot; în plus noi mai avem și laboratorul de analize medicale“ – ne spunea în final doctorul Cristian Sîrb.

Recomandările redacției