Sportivii caută noi metode de antrenament… în apartamente | FOTO

0
703

Odată cu declararea stării de urgență multe din facilitățile de care beneficiam au fost restricționate. Una din ele este aceea de a face exerciții fizice într-o sală de sport sau chiar în natură. Foarte mulți arădeni fac exerciții fizice și de aceea, pe la începutul stării de urgență când toate sălile de forță au fost închise, am putut vedea arădeni ca pe malul Mureșului sau pe stadionul Gloria. După ce s-au înăsprit regulile, nici pe mal nu s-a mai făcut mișcare.

Una din categoriile afectate de această criză este cea a sportivilor de performanță, deoarece accesul în sălile de antrenament este limitat. Majoritatea s-au retras în locuri unde densitatea populației este mai redusă pentru a putea să se antreneze în aer liber. Însă, cei care nu au avut acest privilegiu trebuie să își mențină condiția fizică, se antrenează în casă sau chiar în apartament.

Câțiva sportivi ai unui club de kickboxing din Arad ne spun că în această perioadă fiecare lovește sacul lui.

M-am retras la țară ca să mă pot antrena liniștit, am o grădină foarte mare unde pot face foarte multe exerciții. Pentru că nu am avut sac de box, am improvizat unul din cauciucuri uzate. Nu este ce-a mai plăcută metodă, dar trebuie să ne conformăm acestei perioade“, ne-a spus Codrin, unul dintre sportivii clubului Dey Thai-Box Club.

Cei care au rămas în case ne spun că, exercițiile cele mai eficiente pentru a rămâne într-o formă decentă sunt abdomenele, genuflexiunile, flotările și săritul de coardă. Adversarul cel mai de temut al sportivilor din această perioadă nu poartă mănuși de box și nici proteză. Este vorba despre alimentație, una dintre cele mai mari provocări din această perioadă.

Chiar dacă noi facem exerciții pentru a ne menține în formă, ele nu au aceeași intensitate precum cele din sală. Problema este că urcăm în categorie fără să vrem pentru că noi consumăm foarte multe calorii, iar fără un antrenament intens nu putem să le ardem“, ne-a declarat Balog Ioan, un alt sportiv antrenat de Marcel Rus.

Chiar dacă pentru cei care practică orice fel de sport antrenamentul este vital, majoritatea sportivilor au înțeles cât de important este să stea în casă în aceste momente de criză. Sfatul primit de la practicanții de sport de contact este să stăm pe cât posibil în casă, iar când acest virus se va retrage să recuperăm cât mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.