Sportivii Români pot participa la Jocurile Olimpice și fără vaccinul anti-COVID19

0
104

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat faptul că sportivii calificați Jocurile Olimpice de la Tokyo nu sunt obligați să se vaccineze împotriva COVID-19. Această condiţie nu este una obligatorie pentru sportivii calificați, momental 59 de sportivi au reușit acest lucru.

Vaccinarea deocamdată nu este o condiţie pentru participarea la Tokyo. După cum se ştie, vaccinarea este un proces în curs de derulare. Nu este obligatoriu acest procedeu pentru a participa la Jocurile Olimpice. Iar lucrurile sunt extrem de clare din acest punct de vedere. Deocamdată sunt 59 de calificaţi la JO, sperăm ca în total să ajungem la 100-110 sportivi. Le aşteptăm pe fetele de la handbal, dar şi pe ceilalţi de la scrimă, lupte, judo, tenis, gimnastică … sunt federaţii care încă pot califica sportivi“, a afirmat el.

Acesta a afirmat că există totuși o evidență a sportivilor vaccinați, cu toate că procesul de vaccinare se face în funcţie de programul sportivilor și de calendarul competiţional.

Există o astfel de evidenţă. De acest lucru răspunde ofiţerul de legătură COVID-19. Este un aspect care ne-a fost sugerat şi impus de către Comitetul Internaţional Olimpic. Procesul de vaccinare se face în funcţie de programul sportivilor, de calendarul competiţional, iar el decurge într-un mod planificat şi foarte bine controlat“, a adăugat acesta.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.