Sportivii români sunt pregătiți pentru Campionatele Europene de Canotaj din Polonia

0
192

Elisabeta Lipă, Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, a declarat, ieri, pentru agenția națională de presă, că își dorește ca perioada din primăvară, când sportivii au stat în case și s-au pregătit singuri să nu se regăsească în rezultatele canotorilor de la Campionatele Europene de la Poznan (Polonia), din weekend-ul următor.
„Am numai gânduri bune. Sincer nu ştiu dacă e mult sau puţin că participăm cu 12 echipaje la europene. Am ajuns la performanţa asta, să avem sportivi în 12 probe, având în vedere că nu cu mult timp în urmă eram bob numărat şi cred în sportivii ăştia că vor da tot ce au mai bun în ei. Având în vedere că a fost un an greu, lung ca pregătire, un an cu singura competiţie agreată. A fost un an foarte, foarte greu, o necunoscută pentru toată lumea. Nimeni nu a mai trăit o asemenea situaţie. A trebuit să ne adaptăm vremurilor, să stăm acasă două luni şi ceva, să ne pregătim fiecare cum a putut. Normal că toate acestea sunt nişte minusuri pentru a-ţi atinge obiectivele. Dar trecem peste ele, nu ne gândim, ne-am pregătit foarte bine de când am revenit în cantonament şi eu sper ca acea perioadă grea de pandemie cât am stat acasă să se revadă cât mai puţin în rezultatele sportivilor“, a declarat Lipă, conform sursei citate.
Întregul lot al României a ieșit negativ la testele pentru coronavirus, iar pentru siguranţă sportivii din România se vor deplasa spre Polonia cu o cursă charter.
„Noi nu avem probleme. Toţi sportivii noştri sunt în regulă. Au înţeles foarte bine situaţia, că orice derapaj îi scoate din circuitul înaltei performanţe şi pot să spun că sunt nişte sportivi exemplari, nişte exemple pentru mulţi că se poate. Noi am zburat cu un charter Tarom în Polonia, pentru că am considerat că sănătatea sportivilor este mai presus de orice. Mai ales că anul acesta nu am avut competiţii multe ca să spunem că şi costurile au fost exagerat de mari. Mulţumim Tarom că
ne-a dus în siguranţă, sperăm să ne aducă la fel acasă, chiar dacă sperăm că vom fi mai grei, cu mai multe medalii“, a mai spus Elisabeta Lipă.
România participă cu 45 de sportivi şi 12 echipaje la Campionatele Europene de seniori, care vor avea loc în perioada 9-11 octombrie, la Poznan (Polonia).
Componenţa bărcilor:
dublu rame feminin: Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuş
dublu rame masculin: Marius-Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă
dublu vâsle feminin: Nicoleta-Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş
dublu vâsle masculin: Ioan Prundeanu, Marian-Florian Enache
patru vâsle feminin: Cristina-Georgiana Popescu, Dumitriţa Juncănariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Roxana-Iuliana Anghel
patru vâsle masculin: Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari
simplu masculin: Mihai Chiruţă
dublu vâsle feminin, categorie uşoară: Ionela-Livia Cozmiuc, Gianina-Elena Beleagă
patru vâsle feminin: Nicoleta Paşcanu, Andrea-Ioana Budeanu, Elena Logofătu, Alina-Maria Baleţchi
patru vâsle masculin: Gheorghe-Robert Dedu, Adrian Damii, Alexandru-Cosmin Macovei, Andrei-Sebastian Cornea
opt plus unu feminin: Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea
opt plus unu masculin: Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.