femeie_spanacUnii înghit pe nemestecate, alţii mestecă atât de încet, încât îşi scot din sărite comesenii. Unii vor mereu meniuri noi, diversificate, alţii rămân fideli aceloraşi preparate toată viaţa. Psihologii au studiat toată gama deprinderilor pe care le avem la masă şi… au emis concluzii asupra caracterului fiecăruia dintre noi. Tu în ce categorie te regăseşti?

Dai gata un prânz copios în timp record

Oamenii care mânîncă în viteză sunt firi competitive, trăiesc mereu pe fugă, au mereu o listă lungă de priorităţi de bifat, duc spiritul competitiv la extreme. La serviciu se achită de sarcini înainte de dead-line, vor să fie sociabili şi-i ajută pe cei care apelează la ei, chiar şi cu riscul de a-şi crea probleme de sănătate.

Mesteci de 50 de ori fiecare îmbucătură

Aşa recomandă medicul, ca să ai o digestie sănătoasă. Dar, când eşti la masă cu alte persoane, e destul de stânjenitor: toţi termină de mâncat, iar tu pari să fii abia la început. Despre cei ca tine, psihologii spun că sunt se pun pe sine pe primul plan şi se sinchisesc mai puţin de nevoile celorlalţi.

Te adaptezi la ritmul comesenilor tăi

Asta este o dovadă de bună creştere. Şi mai spune ceva: că eşti o persoană foarte sociabilă, ai mereu o mână întinsă către noii veniţi, pentru că portofoliul tău de prieteni trebuie să se mărească permanent.

Încerci mereu preparate noi

Semn că eşti deschis la noutăţi şi că ai atenţie distributivă. Ocupaţiile monotone, concentrarea asupra unui singur obiectiv nu sunt de tine – te plictisesc nespus!

Nimeni nu gustă din farfuria ta

Experţii spun că este o probă de egoism: te gândeşti doar la tine, păstrezi tot ce este mai bun numai pentru tine. Nu eşti tu genul care să împartă ceva cu alţii. Dacă reciproca nu este valabilă (în sensul că tu te înfrupţi fără jenă din porţiile celorlalţi), e deja semn de lăcomie.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Recomandările redacției