SRI intră ,,la căldură”

0
307

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Arad a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru proiectul „Lucrări de reabilitare termică și modernizare spații de lucru la I.P.J Arad și U.M.0556 Arad”. Proiectul va fi implementat de beneficiari, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad şi Unitatea Militară 0667 Timişoara, cu sediul secundar din Arad.

Proiectul „Lucrări de reabilitare termică şi modernizare spaţii de lucru la I.P.J. Arad şi U.M. 0556 Arad” va fi implementat pe parcursul a 32 de luni şi vizează reabilitarea termică şi energetică prin îmbunătăţirea izolaţiei termice, anveloparea fundaţiei şi a pereţilor exteriori, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, termoizolarea şi înierbarea parţială a terasei, precum şi reabilitarea instalaţiilor de încălzire a apei, reabilitarea sistemelor de ventilare şi climatizare, achiziţionarea de centrale fotovoltaice, instalarea de panouri solare pentru prepararea apei calde şi de panouri fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie electrică, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă prin tehnologie LED, achiziţionarea şi instalarea unor sisteme inteligente pentru gestionarea energiei electrice.

De asemenea, proiectul vizează şi lucrări de modernizare a clădirilor, printre acestea numărându-se: optimizarea spaţiilor de lucru, a zonelor administrative, a zonelor de acces, recompartimentarea şi refacerea finisajelor interioare, înlocuirea instalaţiilor electrice, refacerea reţelei voce/date, a instalaţiei de alimentare cu apă rece şi de colectare a apelor reziduale şi pluviale, a sistemului de iluminat, a celui de supraveghere video precum şi a sistemului de semnalare a incendiilor.

Prin implementarea acestui proiect se estimează reducerea consumului total anual specific de energie din surse neregenerabile, reducerea consumului anual specific de energie din surse neregenerabile pentru încălzire/răcire şi scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.
De asemenea, se estimează că aproximativ 30% din consumul de energie primară se va realiza prin utilizarea surselor regenerabile de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.