Stadionul din Miercurea Ciuc se upgradează pentru Liga a II-a

0
590

Odată cu obţinerea promovării în Liga 2 şi finalul campionatului Ligii 3, FK Csikszereda s-a apucat imediat de moder­nizarea stadionului. Şi-a arat terenul de joc, a instalat sistem de încălzire şi de irigare şi a făcut şi alte lucruri de amenajare, precum mărirea sectorului oaspeţilor.
Spre deosebire de Arad, unde lucările la noul stadion durează de aproape 5 ani de zile și nimeni nu știe când se vor fina­liza.
De miercuri, la stadionul Municipal din Miercurea Ciuc au ajuns şi rulourile de iarbă pentru noul gazon, astfel că, în curând, vor începe lucrările pentru montarea lor.
Acestea au fost aduse de la Satu Mare. În situaţia în care vremea va permite, noua suprafaţă de joc va fi gata până la finalul lunii iulie.
În această perioadă, utilizarea pistei de atletism a stadionului de către sportivii din oraş a fost suspendată din cauza lucrărilor la gazon. Aceasta va fi, la rândul ei, refăcută şi se doreşte repunerea ei în circuit până pe 15 august.
Altfel, cu câteva zile în urmă, la stadion a fost adus şi scheletul necesar pentru instalaţia de nocturnă. La Miercurea Ciuc se vor putea juca meciuri sub lumina reflectoarelor.
„Sunt lucrări la stadion. Gazonului îi pun încălzire şi schimbă toată su­prafaţa. Îi pun sistem de irigare, în­călzile şi apoi covorul de iarbă. O să avem un teren absolut nou. Pe 30 iulie trebuie să fie funcţional. Se lucrează la foc automat. Eventual, o să cerem o derogare de la federaţie ca prima etapă să o jucăm în deplasare, dacă o să fie posibil. Să se prindă ca lumea iarba, pentru că este o investiţie foarte mare şi nu vrem să ne batem joc de ea”, spunea, în urmă cu câteva săptămâni, antrenorul Valentin Suciu pentru Liga2.prosport.ro.
În ceea ce priveşte echipa, aceasta se află în cantonament la Cheile Grădiştei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.