În ultimele zile, subiectul cel mai fierbinte din Arad la capitolul stadioane este finalizarea lucrărilor de la „Motorul”. Acolo au apărut deja primele marcaje, însă și la stadionul „Francisc Neuman” continuă să se lucreze. În această săptămână, constructorul Tehnodomus a început montarea acoperișului de la Peluza Sud, termenul de finalizare al acestuia fiind de o săptămână. Imediat după fixarea sa se va trece și la Peluza Nord, care se preconizează a dura tot șapte zile. Va urma tribuna a doua, iar concomitent se va lucra și la scheletul tribunei oficiale. Conform reprezentanților firmei câștigătoare a licitației, lucrările la acoperiș se vor termina până în luna septembrie. Materialul din care este făcut acoperișul este o tablă cutată de culoare albă, suprafață ce nu reține apă, facilitează scurgerea ei.
Cât despre construcția din zona tribunei I, aceasta va avea două etaje, un subsol și un parter. Etajul secund va fi rezervat zonei media, în rest încă nu este nimic cert. Lucrările anexe, precum spațiile comerciale sau toaletele, sunt la faza de finisaje. Vor exista și zone de agrement, tabele de marcaj de ultimă generație și, bineînțeles, un gazon natural. Noua arenă „Francisc Neuman” prevede 12700 de locuri (toate acoperite) și se va încadra în categoria A1, adică cel mai înalt nivel din țară. Prin urmare, Aradul va putea găzdui meciuri de cupe europene, mai rămâne de văzut și pentru cine.
UTA a jucat ultima oară pe vechiul stadion din Calea Aurel Vlaicu pe 23 mai 2014, ocazie cu care a învins-o cu 3-0 (goluri Hlistei – 2 și S. Leucuța) pe Voința Mailat în cadrul penultimei etape a Ligii a IV-a Arad. După mai multe amânări, noul termen de finalizare al stadionului „Francisc Neuman” este 23 noiembrie 2018.
(B.M.)

Recomandările redacției