Stadionul „Francisc Neuman” va fi predat Companiei Naționale de Investiții pentru finalizare, data fiind incertă

0
111

Lucrurile se miscă mai mult la nivelul procedurilor la noua arenă „Francisc Neumann”. Chiar dacă lucrările sunt departe de a fi finalizate, municipalitatea face demersurile pentru cofinanțarea de 2,5 milioane de euro din partea Companiei Naționale de Investiții. Pentru ca aceasta din urmă să poată facă licitația pentru partea ei de lucrări e nevoie de o cesiune din partea Primăriei, fără să aflăm acum când exact ca trece efectiv la treabă. Multe depind, însă, si de rapiditatea cu care avansează Tehnodomusul, firma contractată de autoritățile locale arădene si asta pentru că lucrările CNI vin să finalizeze arena, prin instalarea nocturnei si a gazonului.
Așadar, următoarea ședință a Consiliului Local Municipal Arad, la punctul 9. de pe ordinea de zi, scrie: Proiect
de hotărâre nr. 345/2017 privind predarea terenului situat pe str. Frații Neumann nr. 2 (Stadionul Municipal Francisc Neuman U.T.A.) către Compania Națională de Investiții – “CNI”-S.A. – iniţiativa primarului.
Se dorește a fi finanțate lucrările cu bani din bugetul Companiei Naționale de Investiții, și anume extinderea tribunei I (de la nivelul 2), modernizarea instalației de nocturnă, instalațiile de irigare și încălzire a gazonului.
Anul trecut, Compania Națio­nală de Investiții a anunțat că intenționează să cofinanțeze lu­- crările de modernizare a Stadionului „Francisc Neumann-UTA” din Arad, viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, și Adrian Cefalan, director în cadrul CNI, au vizitat, în luna octombrie a anului trecut, șantierul de la stadion și s-au stabilit documentele necesare în vederea promovării obiectivului de investiții în lista- sinteză a CNI, respectiv pentru finanțarea cu aproximativ 2,5 milioane de euro a lucrărilor.
În luna august, într-un interviu,  Gheorghe Falcă spunea că este nemulțumit că CNI nu a demarat licitațiile pentru extinderea lucrărilor la stadion în timp ce directorul Adrian Cefalan de la CNI replica prin faptul că acestea nu se pot face până când Primăria nu recepționează lucrările contractate de ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.