drumuriPregătirile pentru intervenţia pe drumuri, în condiţii de iarnă sunt pe ultima sută de metri, o informare privind stadiul acestora urmând să fie prezentată, astăzi, Prefecturii. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Arad (SDN) vor pre­zenta măsurile de deszăpezire a drumurilor naţionale şi a autostrazilor de pe raza judeţului, în această iarnă.
Secţia de Drumuri Naţionale Arad are şapte baze de deszăpezire şi patru puncte de sprijin pe raza judeţului. Dacă administraţia judeţeană a ales deja drumarii care vor deszăpezi drumurile judeţului, Compania de Autostrăzi şi Drumuri urmează să aleagă de acum firmele care vor curăţa şoselele. Raportul Secţiei Drumuri Naţionale Arad arată că, în prezent, contractele pentru serviciile de deszăpezire sunt în curs de adjudecare.
La dispoziţia secţiei sunt 79 de utilaje de deszăpezire, mare parte în regim de permanenţă, dar şi la cerere. Pentru degajarea drumurilor de vehicule lovite ori alte obstacole, secţia va dispune de un autoremorcher disponibil la cerere, opt ore pe zi, dar şi de o macara la permanenţă. În ceea ce priveşte cantitatea de material antiderapant, pentru această iarnă se va achiziţiona o cantitate de 3.490 de tone de nisip şi 6.288 de tone de sare. Trebuie spus că, stocurile de material antiderapant pentru iarna aceasta sunt mai mari decât cele din sezonul rece trecut.
Montarea semnalizării de iarnă s-a realizat pe toate sectoarele de Drum Naţional din cadrul SDN Arad, în proporţie de 80 la sută. Nu doar pregătirile pentru deszăpezire vor fi prezentate în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, ci şi măsurile dispuse constructorilor de lucrări la drumuri, în judeţ.

Recomandările redacției