Singura formație arădeană de seniori angrenată în competițiile FRF ce și-a depășit condiția în prima parte a sezonului 2017-2018, încearcă să țină steagul sus și în campania de primăvară. Chiar dacă a pierdut deja doi jucători importanți în favoarea surorii mai mari, UTA, pe portarul Bodea și mijlocașul Buia, Lunca Teuz Cermei caută să rămână la fel de puternică ca și grup, dar și din punct de vedere al valorii individuale.
Huțan – antrenor cu portarii
Prima „achiziție” are o conotație specială, fiindcă odată cu ea se reîntregește stafful tehnic care a plecat cu noua UTA din Liga a IV-a, în vara lui 2013. Sebastian Huțan li se alătură lui Radu Anca și Roland Nagy ca și antrenor cu portarii și, cine știe, poate chiar ca și goal-keeper în cazuri de nevoie extremă. Ajuns la 34 de ani, fostul internațional de tineret intenționează să-l bage din nou în formă pe Ovidiu Pașcalău (35 de ani), dar va lucra  – probabil – și cu un tânăr, cel mai probabil Dennis Mureșan, care ar putea veni împrumut de la UTA. „Ne-am înțeles pe loc, de fapt nici nu a fost nevoie de discuții, ci doar de o strângere de mână. Huțan face de acum parte din familia noastră, ajutorul perfect pentru Radu Anca și Roli Nagy, dar – totodată – are și atribuții de ordin administrativ” a menționat Petre Bulza, președintele „sămădăilor”.
Un nou început pentru Copil
Și tot din echipa reînceputurilor utiste la Cermei va ajunge și Dumitru Copil. Mijlocașul ofensiv tocmai s-a despărțit de Lipova și va fi antrenat din nou de stafful care a scos, poate, cel mai mult din el în ligile doi și trei. Copil poate fi înlocuitorul prefect al lui Darius Buia, coordonatorul de joc plecat la UTA în acest început de an. „Mai țintim unul-doi seniori, însă și în funcție de cine ne vom mai despărți în această iarnă. Cu siguranță, vor fi trei-patru jucători care vor pleca, dar niciunul din formula titulară, așa cum au fost Buia și Bodea. Acestora le dorim multă baftă mai departe la UTA. Ne mai bazăm și pe Dani (n.a. Bulza), care și-a revenit complet după operația de refacere a ligamentelor și va începe pregătirea la intensitate maximă alături de restul echipei”, a adăugat Bulza.
Juniori (tot) din curtea UTA-ei
Cermeiul e și mai activă când vine vorba despre juniori și l-a luat deja pe mijlocașul Alin Vasile de la UTA, via Lipova. Apoi, „alb-roșii” sunt pe cale să-l convingă pe Alex Sabău să accepte un contract cel puțin până în vară. Vorbim despre un fundaș/mijlocaș de picior stâng, care vine din Italia, unde a activat la Academia Inter și Oltrepò-Voghera, o formație din eșalonul patru italian. Sabău face parte din generația 1997-1998 crescută de Cristi Păcurar și Francisc Tisza la Atletico și, dacă va confirma așteptările, ar putea trece la UTA din vară. Gemenii Bodri, Toma și Luca (17 ani), sunt și ei doriți la Cermei și chiar există o înțelegere verbală cu cei doi, dar și una de principiu cu UTA. De altfel, în prima parte a sezonului, Anca și Nagy s-au bazat tot pe juniori împrumutați de echipa fanion a Aradului, respectiv Mager, Rogojan și Moraru, plus Ianc, Bubuș și Bondor.
Șapte adversari în amicale
Lunca Teuz Cermei începe munca în noul an luni, 15 ianuarie. Până pe 27 ianuarie, când întâlnesc UTA în amical, Gligor et. comp. se vor pregăti la Arad și, poate, Sânpaul sau Horia, după care „cartierul general” se mută la Hotelul „Parc” din Moneasa. Ultima zi de cantonament 3 februarie, după care cermeianii trec la etapa partidelor de verificare. Printre adversari se numără Șoimii Lipova, ACS Ghiroda, Dacia Gepiu (Liga a IV-a Bihor), Unirea Sântana și Crișul Chișineu Criș. Se mai caută doi parteneri de întrecere, cu șanse bune ca unul dintre aceștia să fie ASU Poli. „Avem încredere în echipă și în stafful tehnic. Suntem convinși că vom continua seria bună de rezultate din tur și vom sărbători la final o clasare mai mult decât onorabilă a echipei sămădăilor în al doilea an de Liga a III-a”, e pronosticul lui Petre Bulza.

Recomandările redacției