iereO nouă reprezentaţie a spectacolului „Sorry” de Alexandr Galin în regia lui Ion Ardeal Ieremia va avea loc în Sala Mare a Teatrul Clasic Ioan Slavici joi, 19 septembrie, de la orele 19. Protagonişti sunt îndrăgiţii actori Claudia Ieremia şi Zoltan Lovas. Iată ce declara regizorul la vremea premierei despre motivul montării acestui spectacol şi despre alegerea protagoniştilor: „«Sorry» este noul teren de joacă al actorilor Claudia Ieremia şi Zoltan Lovas, după ce s-au jucat de peste o sută de ori în decorul «Ano­nimului veneţian». Trebuia să le fac cadoul ăsta, pentru că la cât de bine comunică pe scenă nu au nevoie decât de un prilej!”.
Din distribuţie mai fac parte Adelin Ghionghioşan şi Florica Valea. În timpul spectacolului va fi recitată poezia: „Femeia” de Triin Soomets, Estonia.
Într-o Rusie ce anulează orice formă de libertate, doi îndrăgostiţi se reîntâlnesc după 20 de ani, într-o revedere marcată de speranţe şi deziluzii care construiesc rând pe rând un dialog viu, de un dramatism consistent.
Alexandr Galin este un dramaturg rus care a cunoscut succesul în perioada Perestroikăi, în anii 80, atunci când piesele sale au ajuns să fie montate la cele mai importante teatre din Moscova. Dintre textele scrise de el în România s-a jucat şi „Stele pe cerul dimineţii”.
„Puntea de teatru” – un nou priect al instituţiei teatrale
În cursul zilei de marţi, 17 septembrie, la Timişoara a avut loc o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost prezentat proiectul „Puntea de teatru” al Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad şi al Direcţiei Judeţene pentru Cultură a Judeţului Timiş. Cele două instituţii au fost reprezentate de managerul Bogdan Costea, şi respectiv de directorul executiv Sorin Predescu.
„«Puntea de teatru» se va derula pe parcursul unui an de zile şi presupune prezentarea unor spectacole în Timişoara, respectiv găzduirea de către noi a unor evenimente ale Direcţiei pentru Cultură Timiş. Primii paşi concreţi ai acestui parteneriat vor fi făcuţi în zilele de 28 şi 29 septembrie, când la Timişoara vor fi sus­ţinute, la Casa Artelor, începând cu orele 20,  spectacolele «Cerere în că­sătorie», după A. P. Cehov, regia – Flo­rin Covalciuc şi «Apropo, aţi chemat pompierii?», de Liana Didilescu, un one-man-show Zoltan Lovas”, au declarat reprezentanţii instituţiei arădene, care au ţinut să precizeze şi faptul că intrarea la reprezentaţii va fi gratuită.
Referindu-se la proiectul „Punte de teatru”, directorul Bogdan Costea a mai spus că Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad va aduce în faţa publicului timişorean producţii de mici dimensiuni, cu o distribuţie redusă, care pot fi prezentate şi în spaţii neconvenţionale, precum săli de tip Studio şi curţi interioare, unul dintre locurile alese până acum pentru aceste reprezentaţii fiind şi cunoscuta Calpe Gallery.

Recomandările redacției