Stagiunea estivală continuă la Teatrul de Vară cu spectacolul „Parfum interbelic”, care va avea loc mâine, de la orele 20,30. Va evolua Orchestra Rapsodia din Arad. Formaţia a fost infiinţată în anul 2006 de către Vasile Rus şi Dorin Gandi, având un concept propriu de promovare a muzicii tradiţio­nale. Orchestra are în componenţă instrumentişti cu studii şi pregătire muzicală de unde rezultă sunetul propriu şi o interpretare atentă. Repertoriul instrumental include piese clasice, caffe-concert, muzică folclorică tradi­ţională si orăşenească, piese din folclorul nou.
Dintre suitele de rezistenţă ale orchestrei se evidentiază suita aradeană care conţine melodii vechi din zona Zărandului, Codru-Moma şi câmpia Cri­şului Alb, melodii culese de la bătrânii lăutari din judeţ şi orchestrate într-o manieră proprie. Repertoriul vocal este la fel de variat incluzând melodii de petrecere vechi si noi, melodii po­pulare şi folclorice, muzică uşoară românească. Chiar dacă Aradul ca aşezare etnografică se află în zona de interferenţă cu Bihorul, Banatul şi Hunedoara, în repertoriul folcloric al orchestrei se regăsesc melodii de pe tot cuprinsul ţării atât vocale cât şi instrumentale.
Teatrul de vară este un proiect al Centrului Cultural şi al Consiliului Jude­ţean Arad. În cadrul acestui proiect săptămânal, în zilele de miercuri, vor avea loc spectacole în aer liber până la sfârşitul lunii august. Reprezentaţiile se desfăşoară în curtea Centrului Cultural Judeţean. Intrarea este liberă.

Recomandările redacției