estivalNumărându-se printre cele mai aşteptate evenimente ale verii, Gala de operetă şi spectacolul de teatru muzical pentru copii „Mary Poppins” vor avea loc în cu­rând, în incinta Centrului Cultural Jude­ţean Arad, la Teatrul de Vară.
Gala de operetă este programată duminică, 23 iunie, de la 20,30. În program se vor regăsi selecţiuni din cele mai frumoase operete de Johann Strauss. Va interpreta Ansamblul Johann Strauss Modern sub conducerea dirijorului Svetoslav Bo­risov. Solişti vor fi soprana Anna Ryan şi tenorul Stefan Reichmann, ambii din Austria.
Al doilea spectacol din stagiunea estivală a Centrului Cultural Judeţean Arad va avea loc miercuri, 26 iunie, de la orele 19 şi va fi cel de teatru muzical „Mary Poppins”, prezentat de Asociaţia Fascinaţia Sunetului din Timişoara. Regia artistică este semnată de Andreea Landru, iar coregrafia de Cristina Prelipcian. În distribuţie: Ana-Maria Stanoia, Alexandru Suca, Marilena Chirca, Cristina Vlaicu, Cosmina Şerban.
Teatrul de vară este un proiect al Consiliului Judeţean şi Centrului Cultural Judeţean Arad, care a demarat în 2012 cu proiecţia filmului „Patimile lui Hristos” de Mel Gibson. Se pare că la Arad au mai fost organizate stagiuni estivale în trecut, fiind reluate acum după aproape 50 de ani. Astfel de iniţiative sunt binevenite, mai ales că în această perioadă instituţiile de spectacole din oraş şi-au închis stagiu­nile, iar intrarea la evenimentele Centrului Cultural Judeţean Arad este gratuită.

Recomandările redacției