Cinci zile pline a petrecut Albert Stahl la Borussia Dortmund. Prin intermediul impresarului Cătălin Sărmășan, mijlocașul de 19 ani al UTA-ei a susținut un trial la liderul din Bundesliga, în cadrul echipei Under 23, culegând și primele aprecieri.
După discuția avută deja cu elevul său, Ionuț Popa a mai aflat că arădeanul s-a întreținut și cu câteva dintre vedetele nemților, între care și căpitanul Marco Reus. „Stahl a revenit cu o impresie deosebită despre fotbal. A fost la un club profesionist, cei de la Borussia Dortmund au o adevărată industrie de fotbal. E și normal că sunt scouteri, antrenori pe categorii și birouri, treci de la unul la altul, te evaluează toată lumea până să ajungă la o concluzie în ceea ce te privește. S-a antrenat cu echipa Under 23, a avut și un joc-școală cu o echipă de Liga 5, dar și alte jocuri școală tematice. Cei de acolo au vrut să-i vadă în special calitățile tehnice și fizice. Îmi spunea că unul dintre antrenori i-a remarcat mișcările și i-a spus că e interesant ca și jucător, mă rog… El trebuie să prindă curaj și puțină forță ca să reușească în fotbalul mare”, ne-a mărturisit antrenorul Campioanei Provinciei.
Revenit mai repede de la echipa națională, față de alți colegi de la prima echipă, Marco Reus a ajuns și în anturajul Under 23 și aici a schimbat câteva vorbe cu arădeanul. „Stahl mi-a spus că cei de la Borussia s-au comportat extraordinar cu el. Câțiva jucători de la prima echipă, așa cum sunt la cluburile mari, de o modestie ieșită din comun, vin la tine indiferent cine ești. Te iau după cap, vorbesc cu tine. Inclusiv căpitanul lor de echipă, Reus, a făcut asta, e altă lume. Doi-trei jucători de la prima echipă a Borussiei chiar au făcut antrenament cu ei”, a mai spus Popa.
Din informațiile noastre, Albert Stahl ar trebui să se întoarcă la Dortmund în debutul perioadei de transferuri, în luna ianuarie, deși e posibil ca și alte grupări din străinătate să insiste pentru împrumutul sau transferul tânărului mijlocaș de bandă.

Recomandările redacției