Stahl a cules aprecieri la Dortmund și a fost încurajat de căpitanul Reus

0
427

Cinci zile pline a petrecut Albert Stahl la Borussia Dortmund. Prin intermediul impresarului Cătălin Sărmășan, mijlocașul de 19 ani al UTA-ei a susținut un trial la liderul din Bundesliga, în cadrul echipei Under 23, culegând și primele aprecieri.
După discuția avută deja cu elevul său, Ionuț Popa a mai aflat că arădeanul s-a întreținut și cu câteva dintre vedetele nemților, între care și căpitanul Marco Reus. „Stahl a revenit cu o impresie deosebită despre fotbal. A fost la un club profesionist, cei de la Borussia Dortmund au o adevărată industrie de fotbal. E și normal că sunt scouteri, antrenori pe categorii și birouri, treci de la unul la altul, te evaluează toată lumea până să ajungă la o concluzie în ceea ce te privește. S-a antrenat cu echipa Under 23, a avut și un joc-școală cu o echipă de Liga 5, dar și alte jocuri școală tematice. Cei de acolo au vrut să-i vadă în special calitățile tehnice și fizice. Îmi spunea că unul dintre antrenori i-a remarcat mișcările și i-a spus că e interesant ca și jucător, mă rog… El trebuie să prindă curaj și puțină forță ca să reușească în fotbalul mare”, ne-a mărturisit antrenorul Campioanei Provinciei.
Revenit mai repede de la echipa națională, față de alți colegi de la prima echipă, Marco Reus a ajuns și în anturajul Under 23 și aici a schimbat câteva vorbe cu arădeanul. „Stahl mi-a spus că cei de la Borussia s-au comportat extraordinar cu el. Câțiva jucători de la prima echipă, așa cum sunt la cluburile mari, de o modestie ieșită din comun, vin la tine indiferent cine ești. Te iau după cap, vorbesc cu tine. Inclusiv căpitanul lor de echipă, Reus, a făcut asta, e altă lume. Doi-trei jucători de la prima echipă a Borussiei chiar au făcut antrenament cu ei”, a mai spus Popa.
Din informațiile noastre, Albert Stahl ar trebui să se întoarcă la Dortmund în debutul perioadei de transferuri, în luna ianuarie, deși e posibil ca și alte grupări din străinătate să insiste pentru împrumutul sau transferul tânărului mijlocaș de bandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.