Un accident grav s-a petrecut astăzi pe Defileul Jiului, o bucată de stâncă desprinsă de pe versant a căzut omorând un om și rănind alte două persoane.

Evenimentul a avut loc in zona denumita de localnici Pietrele Albe, la aproape 8 kilometri de orasul Petroșani.

O bucata de stanca s-a desprins de pe versant si a cazut peste un autoturism care circula prin zona. Piatra a strapuns parbrizul si l-a lovit in piept pe barbatul 56 de ani. Masina scapata de sub control s-a infipt munte.

ISU Gorj:  La fata locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbesti Jiu cu o autospeciala de lucru cu apa și spuma și o ambulanta SMURD, 2 ambulante SAJ Gorj, echipaje de pompieri din cadrul ISU HD cu o autospeciala de lucru cu apa și spuma și o ambulanta SMURD si 2 ambulante SAJ HD, sosite in sprijin.
In urma acestui eveniment au rezultat 3 victime: șoferul autoturismului, un bărbat in vârsta de 56 de ani și doua femei in vârsta de 60, respectiv 50 de ani. Șoferului i s-au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fara rezultat, ulterior fiind declarat decedat. Celelalte doua victime au fost preluate de echipajele specializate și li s-au acordat primele îngrijiri medicale la fata locului, însă acestea au refuzat transportul la spital.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova au explicat, duminică, cum a fost posibil accidentul incredibil de pe Defileul Jiului, unde o bucată de stâncă a căzut peste o mașină aflată în mers, a străpuns caroseria și l-a omorât pe loc pe șofer.

Iată explicațiile oficialităților:

  • „Zona in care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălţime foarte mare, dintr-o zona cu torenţi, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanţi. Permanent facem verificări în zonă şi îndepărtăm stâncile şi copacii care prezintă risc de prăbuşire. Zona are şi semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de până acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situaţia a fost una total impredictibilă”, notează sursa citată.

sursa: gorjeanul.ro

Recomandările redacției