bruxelles 0

Oraşul Arad şi-a făcut, din nou, imagine la Bruxelles, cu ocazia  „Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”.

Echipa arădeană prezentă în clădirea „Jacques Delors“ a Comitetului Regiunilor (CoR), a reuşit să atragă,  în 9 mai, pentru al doilea an consecutiv, publicul care a decis să ia parte la evenimentul în care şi-au prezentat ofertele un număr de 41 de oraşe şi regiuni din Uniunea Europeană.

Reprezentanţii Centrului Municipal de Cultură Arad şi ai Asociaţiei „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021“ au expus la standul dedicat Aradului, produse tradiţionale din județ, care i-au cucerit irevocabil pe cei care s-au oprit să afle mai multe detalii despre oraşul nostru.

Alături de produsele tradiţionale – mai multe sortimente de țuică, vin, miere, gem, zacuscă şi pâine de Pecica – standul oraşului nostru i-a captivat pe cei care au urcat la etajul 5 al clădirii Comitetului Regiunilor şi prin intermediul filmului despre Arad al regizorului Carmen Lidia Vidu, scurt metraj ce a rulat pe plasme.

De-a lungul întregii zile, filmul „Arad. Jurnalul meu virtual”, istoria unei zile din viața orașului, percepută atât din punct de vedere turistic, cât și emoțional, real dar şi imaginar, de o tânără regizoare care a copilărit în Arad, i-a fascinat pe vizitatori, mulţi dintre aceştia arătându-se interesaţi să afle mai multe despre clădirile reprezentative ale oraşului, istoria acestuia, precum și despre principalele obiective turistice. Peretele tapetat cu fotografii din oraş şi texte scurte despre municipiul nostru au dat un plus de culoare şi dimanică standului, ademenindu-i pe cei care au optat să-şi petreacă Ziua Europei.

„Mulţi dintre europenii care s-au oprit la standul nostru au plecat acasă cu pliantele care oferă informaţii despre Arad şi cu promisiunea că vor vizita cât de curând municipiul nostru.  Potrivit estimărilor organizatorilor, de-a lungul zilei în care oraşele şi regiunile din Europa au avut şansa să se prezinte, peste 2.400 de vizitatori au călcat pragul imobilului care a găzduit evenimentul”, a precizat Ramona Creţu, director executiv adjunct al Centrului Municipal de Cultură Arad. Aceasta a mai adăugat că oraşul Arad a primit deja, asigurări de la organizatori, că anul viitor zona dedicată prezentării Aradului va fi cel puţin la fel de mare.

 

 

Recomandările redacției