Stare de urgenţă în Crimeea, după explozii vizând stâlpi de electricitate.

0
312

Autorităţile din Crimeea au decretat stare de urgenţă, după ce stâlpi de electricitate conectaţi la reţeaua din Ucraina au fost vizaţi de explozii, ceea ce a întrerupt alimentarea cu energie electrică pentru aproape două milioane de locuitori, relatează Mediafax.

Ministerul rus al Energiei nu a precizat ce a cauzat pana de electricitate, dar presa rusă a relatat că doi stâlpi de înaltă tensiune din regiunea ucraineană Herson, situată la nord de Crimeea, au fost vizaţi de explozii provocate de naţionaliştii ucraineni. Atacul, dacă a fost comis de naţionaliştii ucraineni care se opun anexării peninsulei Crimeea de către Rusia anul trecut, va intensifica tensiunile între Rusia şi Ucraina. Ministerul rus al Energiei a precizat într-un comunicat că două linii de electricitate dintre Ucraina şi Crimeea au fost afectate, astfel că 1.896.000 de persoane au rămas fără curent electric, Ministerul a adăugat că în Crimeea a fost decretată starea de urgenţă şi că a fost pornită alimentarea de la generatoare, pentru nevoile critice. Ilia Kiva, un ofiţer din poliţia ucraineană care a fost prezent în zonă, a scris pe Facebook că stâlpii au fost vizaţi de explozii, fără a da alte detalii.

Zona în care se află stâlpii a fost sâmbătă scena unor confruntări violente între activişti ai mişcării naţionaliste Sectorul Dreptei şi poliţia paramilitară, potrivit presei ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.