Starea de sănătate a lui Mandela ‘se îmbunătăţeşte constant’, asigură preşedinţia sud-africană

0
224

Starea de sănătate a lui Nelson Mandela ‘se îmbunătăţeşte constant’, a afirmat joi preşedinţia sud-africană, în condiţiile în care eroul luptei împotriva apartheidului împlineşte joi, 18 iulie, venerabila vârstă de 95 de ani la spital, transmite AFP.

‘Madiba este în continuare spitalizat la Pretoria, dar medicii săi au confirmat că sănătatea acestuia se îmbunătăţeşte constant’, a declarat guvernul într-un comunicat, folosind numele de clan al primului preşedinte de culoare din Africa de Sud.

Preşedintele Jacob Zuma i-a urat aniversare ‘plăcută’ lui Mandela. ‘Suntem mândri, în calitate de sud-africani, să îl considerăm ca unul dintre noi şi să îi urăm sănătate’, a explicat el, într-un comunicat. ‘Le mulţumim tuturor celor care l-au sprijini pe Madiba în timpul acestei perioade cu o dragoste şi compasiune fără limite’, a subliniat responsabilul.

Născut pe 18 iulie 1918 într-un sat din Africa de Sud, Mandela împlineşte joi 95 de ani, o vârstă pe care nimeni nu credea că el o va atinge având în vedere degradarea stării sale de sănătate. Spitalizat într-o clinică privată din Pretoria, eroul luptei antiapartheid suferă de o recidivă a unei infecţii pulmonare, o sechelă a celor 27 de ani petrecuţi de Mandela în închisoare în timpul regimului rasist al minorităţii naţionaliste albe, pe care l-a combătut până la căderea lui, fără răzbunare.

 

(AS – autor: Bogdan Mureşan, editor: Tudor Martalogu)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.